Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Lerarenopleiding Omgangskunde

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, de aanmeldprocedure en de kosten voor de voltijd Bachelor en Associate degree Lerarenopleiding Omgangskunde studiejaar 2022-2023

Ben je op zoek naar de inschrijfinformatie over onze andere opleidingsvarianten? Bekijk de pagina’s over de flexibele deeltijd tot leraar Omgangskunde en de kopopleiding Omgangskunde.

Aanmelden

Wil je in september 2022 starten met de voltijd Bachelor of Associate degree van de Lerarenopleiding Omgangskunde? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 1 mei 2022). 

Voor aanmelding in Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar tot de lerarenopleiding Omgangskunde (Bachelor of Associate degree) met een havo- of vwo-diploma of mbo-diploma op niveau 4. Veel van onze studenten hebben relevante werkervaring of een verwante vooropleiding.

Voor studenten met alleen een havo- of vwo-vooropleiding is het belangrijk om een intakegesprek in te plannen. Je kunt een intakegesprek aanvragen bij Annemiek van Zoomeren, Managementassistent Lerarenopleidingen Omgangskunde en Gezondheidszorg & Welzijn, via zoomeren.van.a@hsleiden.nl.

Toelatingsonderzoek 21+​

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving. Voor de kopopleiding is toelating via een capaciteitenonderzoek 21+ niet mogelijk.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Bijdrage studiekosten

Voor de lerarenopleidingen bestaan verschillende fondsen. Meer informatie hierover vind je op de website van DUO.

Studiekeuzecheck

Een opleiding moet bij je passen. Daarom heb jij recht op een studiekeuzecheck. Voor deze opleiding bestaat de studiekeuzecheck uit de Reality Check (niet verplicht). Heb jij een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid. Doe de Reality Check!