Hilal Gün | winnares Cynthia Ringelingprijs 2020

Hilal Gün | winnaar 2022

Professioneel, slim, gedreven, optimistisch en leergierig. Met vier tienen op haar cijferlijst en een 9 gemiddeld studeerde Hilal af en wint de Cynthia Ringelingprijs 2022.

Hilal Gün | winnares Cynthia Ringelingprijs 2020

Op 21 september 2022 is voor de tiende keer de Cynthia Ringelingprijs uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking van de reguliere pabo. Hilal Gün was de gelukkige winnaar. Met maar liefst vier tienen op haar cijferlijst en een 9 gemiddeld studeerde ze af. 

Docenten over Hilal

Hilal blonk gelijk vanaf haar eerste studiejaar al uit. Docenten omschrijven haar als buitengewoon professioneel, slim en een gedreven student. "Kinderen lopen weg met 'juf Hilal'. Ze heeft hen zoveel te bieden. Ik heb het eindassessment bij haar afgenomen op een school waar een groot deel van de populatie te maken heeft (of krijgt) met kansenongelijkheid. Hilal was daar een rots in de branding. Ontroerend hoe Hilal met zoveel liefde en warmte over haar klas en het beroep van leraar basisonderwijs sprak. Ik heb haar assessment toen ook met 'uitmuntend' beoordeeld", aldus docent Ronald Stroo.

Docent Karlijn de Jong voegt daar aan toe: "Hilal heeft zich in de minor 'Meesterschap in Passend Onderwijs' ontpopt tot een voorbeeld van een leerkracht met een onwijs creatieve geest die aan de lopende band effectieve interventies bedenkt om elk kind een plek te geven in haar klas en hen bewust te maken van hun talenten en kwaliteiten. Ik heb Hilal niet alleen ervaren als gemotiveerde, kritische en zeer sociale en gulle student, maar ook als een prettig en fijn mens."

"Hilal is slim, optimistisch, leergierig en precies wat het onderwijs nodig heeft. Ik gun alle kinderen een Hilal."

Fenna van Hooijdonk | docent

Medestudenten over Hilal

Ook haar medestudenten zijn enthousiast over haar. Thalita zegt: "Ze is een topleerkracht en heeft er keihard voor gewerkt! Ze is behulpzaam naar andere studenten en helpt graag!". Jesse voegt daar aan toe: "Hilal doet altijd haar best en laat de volle 100% zien bij alles wat zij doet. Ze is gepassioneerd over haar stages en wil voor elk kind van betekenis zijn."

Hilal staat inmiddels voor groep 6 van basisschool De Meer in Haarlem, maar is vastbesloten ooit op de Pabo te komen werken; iets wat twee eerdere winnaars van deze prijs al is gelukt.

Over de prijs

Sinds 2013 reikt de Pabo van Hogeschool Leiden de Dr. Cynthia Ringelingprijs uit aan studenten die meer doen dan alleen studeren.