Leraar basisonderwijs opleiden

Opleiden in de school

Een goede leerkracht heeft naast vakkennis ook ruime ervaring in de praktijk. Het traject Opleiden in de school van de opleiding tot Leraar Basisonderwijs (Pabo) biedt je de mogelijkheid om meer in de praktijk te leren.

Traject Opleiden in de school in beeld

Bekijk de afbeelding in groter formaat ( jpg, 184 KB )

Meer praktijkervaring

Aan het eind van je studie heb je een enorme hoeveelheid praktijkervaring opgedaan op verschillende basisscholen, wel twee keer zoveel als bij de andere trajecten. Het werken op school is niet extra, maar maakt deel uit van je studie. Wat je op het werk leert, hoef je op de pabo niet nogmaals te doen. Wij houden rekening met het feit dat je twee dagen per week meewerkt in de klas. Jouw lessen zijn zodanig aangepast, dat werken en leren samen nauwelijks meer tijd kost dan leren alleen. Je krijgt in dit traject een stagevergoeding van 100 euro per maand van het bestuur waarvoor je werkt en bij je afstuderen ontvang je het OPLIS certificaat..

Je moet voor dit traject heel enthousiast zijn over jouw toekomstig beroep als leraar basisonderwijs. Je bent kritisch en hebt het vermogen om goed te reflecteren. Maar je bent vooral ook in staat om je een deel van de theorie zelfstandig eigen te maken.

Leren in de praktijk

Op welke school ga je werken?

Je kunt kiezen uit vier schoolbesturen, elk in een andere regio. Lucas Onderwijs heeft scholen in de regio Haaglanden, de Haarlemmermeergroep (Meer Primair en Sopoh) in de omgeving van de Haarlemmermeer, Sopora in de omgeving van Alphen aan den Rijn en PROO Leiden in Leiden en omgeving.

Ik wil graag meer weten over deze besturen en de bijbehorende scholen

Inschrijven

Meld je eerst aan via Studielink voor Pabo Hogeschool Leiden. Je ontvangt van ons na 1 mei een brief met een uitnodiging voor de digitale intake. Wanneer je daarop aangeeft te kiezen voor het OPLIS-traject, word je gevraagd om een motivatiefilmpje en een sollicitatiebrief. In deze brief motiveer je waarom jij een geschikte kandidaat bent voor het traject ‘opleiden in de school’. Doe dit uiterlijk 18 juni! Je wordt dan eind juni rechtstreeks uitgenodigd bij het schoolbestuur van je keuze. In principe heb je dan dus geen intakegesprek bij de pabo, maar een echt sollicitatiegesprek bij het schoolbestuur. Mocht je onverhoopt afvallen voor dit traject.