Leraar basisonderwijs opleiden

Haal meer uit je stage met Opleiden in de school!

Een goede leerkracht heeft naast vakkennis ook ruime ervaring in de praktijk. Tijdens het Oplis-traject doe je op verschillende basisscholen, binnen één schoolbestuur, twee keer zoveel praktijkervaring op als bij de andere trajecten.

Traject Opleiden in de school in beeld

Bekijk de afbeelding in groter formaat ( jpg, 184 KB )

Ook ervaring opdoen buiten de klas

Ervaring doe je niet alleen op in de klas, maar ook als collega binnen het team van de school. Doordat je een groter deel van de week aanwezig bent, leer je de kinderen, het team en de school sneller en beter kennen. Jij kunt al vrij snel een bijdrage leveren aan activiteiten, maar ook aan onderzoek binnen de school.

Het werken op je opleidingsschool is niet extra, maar maakt deel uit van je studie. De theorie die je op de Pabo leert kun je direct tijdens je stage onder begeleiding van de leerkracht omzetten naar de praktijk. Je moet hiervoor in staat zijn goed te kunnen plannen en een kritische en reflecterende houding hebben.

Oplis-certificaat en stagevergoeding

Bij je afstuderen ontvang je het Oplis-certificaat. Hiermee heb je, bij goed functioneren, een verhoogde kans op een baan. Het bestuur van de basisschool heeft dan al vier jaar lang in je geïnvesteerd door je op te leiden en via je stagevergoeding. Je krijgt in dit traject namelijk ook een stagevergoeding van 100 euro per maand.

Leren in de praktijk

Op welke school ga je werken?

Je kunt kiezen uit vier schoolbesturen, elk in een andere regio. Lucas Onderwijs heeft scholen in de regio Haaglanden, de Haarlemmermeergroep (Meer Primair en Sopoh) in de omgeving van de Haarlemmermeer, Sopora in de omgeving van Alphen aan den Rijn en PROO Leiden in Leiden en omgeving.

Ik wil graag meer weten over deze besturen en de bijbehorende scholen

Inschrijven

Meld je eerst aan via Studielink voor Pabo Hogeschool Leiden. Je ontvangt van ons na 1 mei een brief met een uitnodiging voor de digitale intake. Wanneer je daarop aangeeft te kiezen voor het OPLIS-traject, word je gevraagd om een motivatiefilmpje en een sollicitatiebrief. In deze brief motiveer je waarom jij een geschikte kandidaat bent voor het traject ‘opleiden in de school’. Doe dit uiterlijk 18 juni! Je wordt dan eind juni rechtstreeks uitgenodigd bij het schoolbestuur van je keuze. In principe heb je dan dus geen intakegesprek bij de pabo, maar een echt sollicitatiegesprek bij het schoolbestuur. Mocht je onverhoopt afvallen voor dit traject, dan kijken we gezamenlijk naar een eventueel ander geschikt traject voor je.