Leraar basisonderwijs ringelingprijs

Winnaars Cynthia Ringelingprijs - archief

Sinds 2013 reikt Pabo Hogeschool Leiden de dr. Cynthia Ringelingprijs uit. Bekijk wie de prijs in het verleden hebben gewonnen.

Linda Relijveld, prijswinnares 2019

Op de cijferlijst van Linda staan tien tienen. Hierdoor is ze op een dikke acht als gemiddeld cijfer uitgekomen. Daarnaast heeft ze tijdens haar opleiding altijd klaar gestaan voor haar medestudenten en voor docenten. Als taalcoach heeft ze veel studenten geholpen en als lid van de opleidingscommissie heeft ze veel bijgedragen aan het curriculum en de onderwijsorganisatie op de pabo. Eén semester hebben de studenten en docenten haar moeten missen, omdat zij de international course van de Deense pabopartner UCC Copenhagen ‘Myths and Fairytales’ volgde. Als leraar basisonderwijs heeft ze écht oog voor het individuele kind en gelooft ze in mooi onderwijs dat zij ook nog eens kan verwezenlijken.

Jantine Brokking , prijswinnares 2018

Jantine neemt geen genoegen met een zesje en laat haar slechthorendheid geen belemmering vormen. Ze scoorde tijdens haar opleiding gemiddeld een 8 en haalde een 10 voor het thema 'Omgaan met verschillen' in jaar 3. Daarnaast scoorde ze nog vier keer een 9.

In het kader van de minor ‘Internationalisering’ is Jantine tijdens de opleiding naar Jordanië gereisd en heeft zich daar ingezet voor de standaardisatie van de Jordaanse gebarentaal en heeft ze in het Holy Land Institute for the Deaf gewerkt met dove en slechthorende kinderen. Ze wordt door docenten geprezen om haar voorbeeldfunctie, doorzettingsvermogen en betrokkenheid: deze student kan bij elke leerling zijn of haar talent tot zijn recht laten komen.

Rick Berkheij, prijswinnaar Cynthia Ringelingprijs 2017

Rick is de eerste ‘Leidse Meester’ die de Cynthia Ringelingprijs ontvangt. In citaten van medestudenten en docenten wordt hij geprezen voor zijn inzet in en rondom de Pabo voor alle zaken waar hij in gelooft. Naast zijn studie heeft hij zich ingezet voor veel extra zaken, zoals het leiden en organiseren van het eerstejaarskamp in St. Michielsgestel. Termen die zijn docenten noemen zijn gedreven, bevlogen, inspirerend en betrokken.

In de hoofdfase van zijn opleiding scoorde Rick gemiddeld een 8 en haalde hij maar liefst twee keer een 10. Daarnaast haalde hij nog eens negen keer een 9. Naast het behalen van deze mooie cijfers is Rick vooral trots op de gemaakte studiereizen naar het voormalig vrouwenkamp Ravensbrück en het onderzoek dat hij heeft uitgevoerd in Singapore (Lions Exchange Program). Deze hebben een grote indruk bij hem achtergelaten.

Ginny van der Veer, prijswinnares Cynthia Ringelingprijs 2016

Ginny heeft in de hoofdfase van haar opleiding gemiddeld een 8 gescoord en maar liefst negen keer een 10 gehaald. Daarnaast heeft ze ook nog eens twaalf keer een 9 gehaald. Naast haar geweldige inzet voor verslagen, werkstukken, toetsen en haar stage, heeft Ginny zich ingezet voor evenementen van de sportklas,  heeft ze de JOGG-Leiden Challenge 2015 georganiseerd en staat ze altijd klaar voor studenten en docenten die haar hulp ergens bij nodig hebben. Ze hoort bij de eerste lichting sportklasstudenten en heeft enorm veel voor de sportklas betekend. 

Zij is niet alleen een hardwerkende student die duidelijk passie heeft voor het vak, maar is daarnaast ook altijd open en vriendelijk is naar haar medestudenten. Ze helpt anderen waar ze kan.

Ellen van der Bent, prijswinnares Cynthia Ringelingprijs 2015

Ellen is ooit gestart op het vmbo en heeft nu paar pabo-diploma op zak. Voor haar stage in het eerste jaar haalde zij gelijk een negen. In het tweede jaar haalde zij voor het project 'Schoolomgeving' weer een negen en voor het vak 'Pedagogiek en beroepsvaardigheden' zelf een tien. Haar gemiddelde cijfer op haar lijst is een acht.

Ellen kijkt niet naar punten en uren, werkt hard en stond altijd klaar voor haar medestudenten en docenten. Ook heeft zij meerdere jaren deelgenomen aan de kampcommissie. Collega Marlies Klijn over Ellen: "Iedere mogelijkheid tot ontwikkeling en ontdekking nam ze met beide handen aan en dook daar vol enthousiasme in”. Verder meldt collega Steef Kraan, waar zij de minor Bewegingsonderwijs bij heeft gedaan, dat zij andere studenten heeft doen laten groeien.

Maaike van der Heide, prijswinnares Cynthia Ringelingprijs 2014

Maaike is een getalenteerde studente die goede studieresultaten heeft behaald. Op haar cijferlijst prijken zelfs twee tienen! Naast het behalen van goede cijfers heeft Maaike nog veel meer gedaan op de pabo. Gemotiveerd en vrolijk was zij altijd bereid om aan te pakken. Zij zette haar tomeloze energie en talent in voor de organisatie van het introductiekamp voor eerstejaars studenten. Met het door haar vernieuwde kampprogramma kan de opleiding jarenlang vooruit. Ook heeft zij zich ten volle ingezet bij de begeleiding van de meditatiedagen van de tweedejaars pabostudenten en heeft zij zich meegewerkt aan het opzetten van de cursus Rouwverwerking. In dit kader gaf ze workshops aan deeltijdstudenten.

Maaike was een spin in het web binnen de opleiding en binnen haar klas. En dit is nog niet alles, naast pabostudent volgde Maaike op Hogeschool Leiden ook het extra 'honoursprogramma' van 30 EC. Maaike heeft al een baan in een invalpoule en wil haar Masterdiploma bij Psychologie halen.

Jeske van Antwerpen, prijswinnares Cynthia Ringelingprijs 2013

Jeske is een multitasker die graag met kinderen werkt. Voordat zij zich inschreef aan pabo Hogeschool Leiden, studeerde Jeske Pedagogische Wetenschappen aan Universiteit Leiden. Naast deze studie was zij hier ook actief als studentassistent. Tijdens haar studie bij Pabo Hogeschool Leiden heeft Jeske zich altijd een actieve en veelzijdige studente getoond. Naast haar studie -met als specialisatie Het oudere kind- behaalde zij de Akte van bekwaamheid voor leraar Katholiek primair onderwijs en het certificaat Moderne media.

Voor de minor internationalisering ging zij in 2012 aan de University of Gothenburg waar zij haar certificaat academisch Engels haalde. Als nevenactiviteiten was Jeske lid van de Pabo studentenraad, gaf bijles en huiswerkbegeleiding en was invalkracht voor de klas via een uitzendbureau.