In de media
Op deze pagina vind je een overzicht van artikelen en items die in de media zijn verschenen over het kenniscentrum Leiden Centre for Applied Bioscience (LCAB) van Hogeschool Leiden.
PCR-test voor tulpen: studenten schieten bollentelers te hulp
LEIDSCH DAGBLAD - 26 april 2021 - Werken in de bollen was altijd een ver-van-mijn-bedshow. Toch hebben de Noordwijkerhoutse Stan Aanhane en de Noordwijkse Diederik Mud zich de laatste drie jaar bezig gehouden met bloembollen.
PCR-toets voor Fusarium in tulp
GREENITY - 13 april 2021 - Twee studenten van de Hogeschool Leiden en BQ Support werken aan een PCR-toets die Fusarium in partijen vroegtijdig aantoont. De verwachting is dat de toets in juni 2021 gereed is.
Nieuwe lector Hogeschool Leiden gebruikt metagenomics om zichtbaar te maken wat rondzweeft in lucht en water
LEIDSCH DAGBLAD - 17 november 2020 - Metagenomics kan het leven van hooikoortspatiënten makkelijker maken, want met deze nieuwe techniek wordt het mogelijk om te waarschuwen voor bepaalde allergenen in de lucht.
DNA-sequencer spoort listeria in sneltreinvaart op
LEIDSCH DAGBLAD - 10 oktober 2020 - Onderzoekers van de Hogeschool Leiden willen voedselverwerkers met DNA-sequencing in staat stellen zelf sneller en nauwkeuriger onderzoek te doen naar mogelijke listeria-besmettingen in hun bedrijf.
Lector Metabolomics begeleidt promovendus bij COVID-19 onderzoek
UNIVERSITEIT LEIDEN - 7 mei 2020 - Lector Peter Lindenburg begeleidt momenteel promovendus Zhengzheng Zhang die in bloedmonsters op zoek is naar stoffen die voorspellen of patiënten ernstige COVID-19-symptomen zullen ontwikkelen of niet.
Onderzoekers Hogeschool Leiden ontwikkelen hulpmiddel om DNA-tests te controleren
LEIDSCH DAGBLAD - 3 maart 2020 - Onderzoekers van Hogeschool Leiden zijn kritisch over het grote aantal DNA-zelfonderzoeken die Nederlanders tegenwoordig kunnen aanvragen.
Foodlab Hogeschool Leiden is een laboratorium voor de gastronomie
LEIDSCH DAGBLAD - 25 februari 2020 - De tijd dat het bereiden van voedsel weinig meer was dan aardappels koken en gehaktballen draaien is voorbij. Technieken als fermenteren, destilleren en sous-vide (vacuümgaren) hebben hun intrede gedaan.
Drakenadem, superlichte aardbeitjes en bierbrouwen tijdens de les
SLEUTELSTAD - 6 oktober 2019 - Ruiken en proeven, en vooral ook zelf doen. Het Foodlab van Hogeschool Leiden zette zaterdagmiddag zijn deuren open voor jong en oud.