Studentzaken

Inschrijven/toelating Kunstzinnige Therapie

Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure voor het studiejaar 2017-2018.

Aanmelden via Studielink

Wil je in september 2017 starten met de opleiding Kunstzinnige Therapie? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (dit kan vanaf 1 oktober 2016). Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentzaken. Vragen? Neem dan contact op met de afdeling Studentzaken via studentzaken@hsleiden.nl

Toelatingsvoorwaarden

Je moet beschikken over een diploma havo-, vwo- of mbo- niveau 4. Of je moet een gelijkwaardig diploma hebben behaald. Je bent met elk profiel of vakkenpakket welkom. Biologie en Duits worden aanbevolen, maar zijn niet verplicht.

Toelatingsvoorwaarden 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar studentzaken@hsleiden.nl

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek, én toelichting op de toetsonderdelen.

Adviesgesprek muziektherapie en spraak- en dramatherapie

Voor de afstudeerrichting muziektherapie word je uitgenodigd voor een intake, gericht op een beoordeling van jouw muzikale ontwikkelingsmogelijkheden. Daarna volgt een advies over het volgen van de opleiding. Dit advies is niet bindend. Voor alle afstudeerrichtingen Kunstzinnige Therapie raden we je aan na bezoek van een Open Dag ook te komen Proefstuderen.

Nederlandse taal

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is noodzakelijk. Voor anderstalige studenten geldt het niveau van het staatsexamen Nederlandse Taal (NT2) programma II.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentzaken

De kosten van boeken, syllabi en andere studiematerialen bedragen voor het eerste jaar van de opleiding ongeveer € 500. In de jaren daarna ligt dit bedrag ruim de helft lager. Voor de afstudeerrichting beeldend heb je ateliermaterialen nodig. Deze komen voor het eerste jaar op ongeveer € 180 en het tweede jaar op € 75. Voor de afstudeerrichting muziek heb je muziekinstrumenten nodig. In het eerste jaar zijn de kosten € 300 of meer. In de volgende jaren is dit € 1.000 of meer. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de manier van aanschaf.

Voor spraak- en dramatherapie zijn er bijkomende kosten voor de aanschaf van oefenmaterialen (jongleerattributen e.d.).

Voor het volgen van de opleiding Kunstzinnige Therapie is het verder handig als je over een eigen computer beschikt.

Studiekeuzecheck

Om de juiste studiekeuze te kunnen maken is het belangrijk dat je van te voren een duidelijk beeld hebt van de opleiding en van de beroepen die je hiermee kunt gaan uitoefenen. Een opleiding moet bij je passen. De Studiekeuzecheck daagt jou uit om voor de start van je bachelor opleiding na te denken over je studiekeuze en geeft je tips die je helpen om meteen een goede start te maken.

Vanaf uiterlijk 1 november 2016 vind je op deze site meer informatie over de Studiekeuzecheck voor deze opleiding.