Studenten Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn aan het werk

Inschrijving en toelating Kopopleiding Gezondheidszorg en Welzijn

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, de aanmeldprocedure en de kosten voor studiejaar 2024-2025.

Ben je op zoek naar de informatie over onze andere opleidingsvarianten? Bekijk de pagina’s over de voltijd bacheloropleiding en associate degree Gezondheidszorg en Welzijn en de flexibele deeltijd tot leraar Gezondheidszorg en Welzijn.

Aanmelden

Wil je in september 2024 starten met de kopopleiding Gezondheidszorg en Welzijn voltijd? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingseisen en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 31 augustus).

Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per e-mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

Als je kiest voor de kopopleiding is het belangrijk om bij je aanmelding in Studielink het antwoord 'nee' aan te vinken bij de vraag 'wil je starten in het eerste jaar?'. Op deze manier word je automatisch bij de Kopopleiding ingedeeld (op basis van je afgeronde vooropleiding).

Belangrijk om te weten: het is sterk aan te raden om je verzoek tot inschrijving uiterlijk 1 juli in te dienen via Studielink, zodat er voldoende tijd is om na te gaan of je inderdaad aan de toelatingseisen voldoet en eventuele aanvullende acties uit te voeren die nodig zijn om je inschrijving definitief te maken. Besluit je toch niet te starten aan de opleiding dan kun je jouw verzoek tot inschrijving vóór 1 september kosteloos intrekken of annuleren.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving

Toelatingseisen

Voor de Kopopleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn ben je alleen toelaatbaar met een afgeronde hbo-opleiding Verpleegkunde. Je diploma mag niet ouder zijn dan vijf jaar. Indien dit wel het geval is, moet je aantonen dat je minimaal vijf jaar relevante en recente werkervaring hebt.

Toelatingsonderzoek 21+

Voor de kopopleiding is toelating via een toelatingsonderzoek 21+ niet mogelijk. Ben je niet in het bezit van een van de vereiste diploma's en ben je bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan is het mogelijk een capaciteitenonderzoek aanvragen voor toelating tot de associate degree of de bacheloropleiding

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Bijdrage studiekosten
Voor de lerarenopleidingen bestaan verschillende fondsen. Meer informatie hierover vind je op de website van DUO.