Hogeschool Leiden

Bijdrage lectoraat Jeugdzorg en Jeugdbeleid aan onderwijs

Dit is een archiefpagina

Master Jeugdzorg

Inmiddels draait de master Jeugdzorg voor het vierde jaar, na ontwikkeling in 2008 en de eerste studenten in 2010. De masteropleiding is bedoeld voor beroepskrachten met een hbo bachelor die werkzaam zijn in de jeugdzorg en die de ambitie hebben om ‘leidende professional’ te worden. In de opleiding komen theorie, onderzoek en praktijkervaringen samen. De opleiding is opgebouwd uit vijf programma’s: helpen bij problemen met opvoeden en opgroeien; recht en ethiek; beleid en organisatie; onderzoek; leerbegeleiding. Het werkveld weet de alumni van de opleiding te waarderen: zij onderscheiden zich door een stevige kritische positie binnen hun beroepsgroep. Binnen het lectoraat wordt nagedacht over de wijze waarop de masteropleiding kan aansluiten bij de transitie jeugdzorg. De behoefte aan masteropgeleide professionals zal hierdoor naar verwachting toenemen, maar in een veranderde context ten opzichte van de afgelopen jaren.

Minor Preventie en Signalering opvoedproblemen

Het lectoraat heeft de minor Preventie en Signalering opvoedproblemen ontwikkeld. Deze minor is inmiddels opgegaan in de minor Ouderschap, Opvoeding en Preventie. De minor is toegankelijk voor studenten van de voltijd opleidingen SPH, MWD, Recht, SJD, Pabo, Verpleegkunde en TP in jaar 3 of jaar 4.
Lees meer over de minor Preventie en Signalering opvoedproblemen

Contractonderwijs

Het lectoraat verzorgt ook contractonderwijs, onder meer in opdracht van de justitiële jeugdinrichtingen. Voor meer informatie neemt u contact op met het lectoraat.

Terug naar de homepagina van het lectoraat