Adri van Montfoort

Adri van Montfoort neemt met laatste openbare les afscheid als lector

Tijdens de conferentie ‘Gevolgen van de transities in de zorg voor jeugd’, sprak Van Montfoort voor het laatst als lector van de hogeschool.

Dit is een archiefpagina

Tijdens de conferentie ‘Gevolgen van de transities in de zorg voor jeugd’, vorige week donderdag, sprak Adri van Montfoort voor het laatst als lector van Hogeschool Leiden. In deze openbare les, en tevens afsluiting van de conferentie, ging Adri onder andere in op de gevolgen van de nieuwe jeugdwet voor de sociaal werker. Ook blikte hij samen met Nico van Tol terug op de start van het lectoraat in 2007. Adri sloot zijn openbare les af met de opmerking dat het werkveld van de jeugdzorg ‘meer dan ooit’ behoefte gaat hebben aan hbo-opgeleide professionals. 

Conferentie ‘gevolgen van de transities in de zorg voor jeugd’
Van Montfoort sprak deze woorden uit als afsluiting van de conferentie ‘gevolgen van de transities in de zorg voor jeugd’. Een conferentie georganiseerd door Hogeschool Leiden, het LOC en SOD & Fie van der Hoop Fonds. Tijdens de conferentie werden een aantal veranderingen in de jeugdzorg in een breder perspectief geplaatst. Wat betekent de decentralisatie van de jeugdzorg in de dagelijkse praktijk?

Chris Kuiper, Jan Dirk de Jong en Peer van der Helm, lectoren van Hogeschool Leiden, gaven tijdens deze conferentie inspirerende workshops aan professionals van het werkveld. Na deze workshops gaf ook Carolien Gravesteijn nog een lezing over ouders die lesgeven op de moeilijkste school van de wereld. In deze lezing ging Gravesteijn in op de vraag wat ouderschap voor ouders betekent en wat ouders aangeven nodig te hebben om hun ouderlijk welzijn te bevorderen.

Terug naar de homepagina van het lectoraat