Adri van Montfoort

Lector Adri van Montfoort

Dit is een archiefpagina

Mr.dr. Adri J. van Montfoort (1955) is jurist en pedagoog. Hij is gepromoveerd op een proefschrift over de aanpak van kindermishandeling in ons land. Meer dan dertig jaar is hij actief op het terrein van jeugdzorg en jeugdbeleid, als hulpverlener, onderzoeker, leidinggevende, adviseur, docent, rechter-plaatsvervanger en publicist. Sinds 2007 is hij verbonden aan Hogeschool Leiden. Het is zijn passie om praktijk, opleiding en onderzoek bij elkaar te brengen. Hij werkte na zijn studies sociale pedagogiek en Nederlands Recht achtereenvolgens in de GGZ in Amsterdam als hulpverlener, onderzoeker en projectleider, bij de Raad voor de Kinderbescherming in Rotterdam als unithoofd, bij de Erasmus Universiteit als onderzoeker en bij de Vrije Universiteit als onderzoeker (1990-1994). In 1994 promoveerde hij bij de juridische faculteit (met een pedagoog als tweede promotor) op een proefschrift over de aanpak van kindermishandeling in ons land ( Het topje van de ijsberg). Na zijn promotie werkte hij enkele jaren als senior beleidsmedewerker bij het NIZW, sector jeugd.

Onderzoek, advies en training jeugdzorg en jeugdbescherming

In 1996 richtte hij Adviesbureau Van Montfoort op. In 2008 is deze organisatie samengegaan met Collegio. In 2011 werken er bij Van Montfoort/Collegio ruim 45 mensen. Het bureau doet onderzoek, advies en opleiding en training, voornamelijk in de jeugdzorg en jeugdbescherming. Sinds 1996 is Van Montfoort Raadsheer plaatsvervanger bij de familiekamer van het gerechtshof in Den Haag.

Hij publiceerde sinds begin jaren tachtig vele artikelen en enkele boeken over gezinsbehandeling, kinderbescherming, jeugdzorg en over de verantwoordelijkheid van de beroepskracht bij signaleren en aanpakken van geweld in het gezin.

Adri van Montfoort is getrouwd en heeft twee kinderen.

Terug naar de homepagina van het lectoraat