Hogeschool Leiden

Hinke Dekter (TOPlab) presenteert tijdens ECCMID in Kopenhagen

Met de presentatie ‘Single cell MALDI-TOF based identification of strains obtained from hospitalized patients’ is Hinke Dekter dit jaar één van de sprekers tijdens de ECCMID (het Europese Congres of Clinical Microbiology and Infectious Diseases).

Met haar presentatie ‘Single cell MALDI-TOF based identification of strains obtained from hospitalized patients’ is Hinke Dekter (TOPlab) dit jaar één van de uitverkoren sprekers tijdens de jaarlijkse ECCMID (het Europese Congres of Clinical Microbiology and Infectious Diseases), van 25 t/m 28 april in Kopenhagen.

Samen met een aantal TOPlab-collega’s voerde zij een kleine pilot studie uit op de single-cell MALDI TOF. Het TOPlab is gestart met verschillende projecten waarbij gebruik wordt gemaakt van de single cell Maldi-tof van BiosparQ. Een biofysisch platform wat ingezet kan worden voor verschillende (medische) toepassingen. Momenteel lopen er twee gesubsidieerde onderzoeken (RAAK-Publiek en SICTEC project) waarbij voor beide projecten een toepassing is gekozen op gebied van identificatie van bacteriën.

Verschillende ziekenhuiscentra zijn betrokken bij het onderzoek en ook de Hogeschool Rotterdam speelt een rol. Bij het TOPlab is er inmiddels een prototype geplaatst van een single cell Maldi-tof van BiosparQ.