Studentinschrijving

Studiekeuzecheck Informatica

Informatica is een veelzijdig vakgebied. Tegelijkertijd vraagt het van jou veel inzet, motivatie en doorzettingsvermogen om alles te leren wat je hiervoor nodig hebt. Om een bewuste keuze te maken doorloop je voor de opleiding Informatica een verplichte Studiekeuzecheck. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de opleiding en beroep. Zo ontdekken wij samen of de opleiding bij je past.

Heb je je ook aangemeld voor de opleiding Bio-informatica, Chemie of Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek? Dan doorloop voor iedere opleiding afzonderlijk de Studiekeuzecheck.

Procedure Studiekeuzecheck

Na je aanmelding in Studielink ontvang je een uitnodiging (op het mailadres dat je hebt doorgegeven bij Studielink) voor deelname aan de Studiekeuzecheck. De Studiekeuzecheck van de opleiding Informatica bestaat uit 2 onderdelen. 

  • Het opbouwen van een digitaal portfolio (duur ongeveer 3 uur)

Het portfolio bestaat uit het beantwoorden van een aantal vragen (o.a. over je vooropleiding), het bekijken van een film over de opleiding, deelname aan de digitale speurtocht en het maken van de NOA-test (de vragen in deze test gaan over wie je bent, hoe jij je hebt georiënteerd op je studiekeuze en welke eigenschappen je nodig hebt om iets te leren en te begrijpen). 

Bekijk hoe je het digitaal portfolio opbouwt en indient

  • Het voorbereiden en bezoeken van de matchingsdag (duur ongeveer 4 uur)

Tijdens de matchingsdag maak je kennis met de opleiding Informatica en ervaar je hoe het is om deze opleiding bij ons te volgen. Net zoals bij onze lessen, bereid je de matchingsdag thuis voor. Meer informatie hierover krijg je per email toegestuurd, ongeveer twee weken voor de matchingsdag. Op deze matchingsdag bespreek je jouw resultaten van de digitale speurtocht (uit je digitale portfolio) en heb je de gelegenheid om met studenten en docenten te spreken over de opleiding Informatica. Je kunt alleen deelnemen aan de matchingsdag, nadat je jouw complete portfolio hebt ingediend (uiterlijk 31 mei 2019).

Let op: deelname aan beide onderdelen is voor deze opleiding verplicht. Doe je dit niet of niet op tijd, dan ben je voor studiejaar 2019-2020 niet toelaatbaar voor de opleiding Informatica. Alle communicatie over de Studiekeuzecheck ontvang je via het mailadres dat je hebt doorgegeven bij Studielink. Check je email daarom regelmatig. Ontvang je geen email? Controleer dan je spambox en neem wanneer nodig contact met ons op via info@hsleiden.nl of +31(0)71 5188 900.

Belangrijke data

  • 1 mei 2019: deadline aanmelden voor opleiding in Studielink 
  • 31 mei 2019: deadline invullen en uploaden portfolio
  • 8 maart, 18 april, 7 juni en 27 juni 2019: matchingsdag (je krijgt de mogelijkheid je voorkeur door te geven) 

Studieadvies

Nadat je de volledige Studiekeuzecheck hebt afgerond, ontvang je op de matchingsdag en per e-mail van de opleiding een persoonlijk advies (positief, twijfel of negatief) of de opleiding wel bij jou past. Het kan ook zijn dat we je adviseren een andere, beter passende studie te kiezen. Dit advies is niet bindend, het helpt jou te bepalen of de opleiding bij jou past.

De keuze voor een opleiding is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Denk er daarom goed over na. Bezoek één van onze Open Dagen  en kom Proefstuderen.

Bekijk overige informatie over inschrijven en toelating 
Bekijk informatie over inhoud opleiding