Studentinschrijving

Studiekeuzecheck Informatica voltijd en Forensisch ICT voltijd

Informatica is een veelzijdig vakgebied. Daarom vraagt het van jou veel inzet, motivatie en doorzettingsvermogen om alles te leren wat je hiervoor nodig hebt. Om een bewuste keuze te maken doorloop je voor de hbo bachelor Informatica voltijd en Informatica: Forensisch ICT voltijd een verplichte Studiekeuzecheck. Je krijgt hierdoor een goed beeld van wat je zoal in de opleiding en het beroepenveld kunt verwachten. Zo ontdekken wij samen of de opleiding bij je past.

Heb je je ook aangemeld voor Bio-informatica, Chemie of Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek? Dan doorloop je voor iedere opleiding afzonderlijk de Studiekeuzecheck.

Procedure Studiekeuzecheck

Na je aanmelding in Studielink ontvang je een uitnodiging (op het mailadres dat je hebt doorgegeven bij Studielink) voor deelname aan de Studiekeuzecheck.

De Studiekeuzecheck van de voltijdopleiding bestaat uit 2 onderdelen:

  • Het opbouwen van een digitaal portfolio

Het portfolio bestaat uit het beantwoorden van een aantal vragen (o.a. over je vooropleiding) en het maken van de NOA-test (de vragen in deze test gaan over wie je bent, hoe jij je hebt georiënteerd op je studiekeuze en welke eigenschappen je nodig hebt om iets te leren en te begrijpen).

Bekijk hoe je het digitaal portfolio opbouwt en indient

  • Het voorbereiden en bezoeken van de matchingsdag

Tijdens de matchingsdag maak je kennis met de opleiding en ervaar je hoe het is om deze opleiding bij ons (op de hogeschool of online) te volgen. Net zoals bij onze lessen, bereid je de matchingsdag thuis voor. Meer informatie hierover krijg je per email toegestuurd, ongeveer twee weken voor de matchingsdag. Op deze matchingsdag ervaar je hoe het onderwijs bij Informatica in elkaar zit en heb je de gelegenheid om met studenten en docenten te spreken over de opleiding. Je kunt alleen deelnemen aan de matchingsdag, nadat je jouw complete portfolio hebt ingediend (uiterlijk 31 mei 2023).

Let op: deelname aan beide onderdelen is voor deze opleiding verplicht. Doe je dit niet of niet op tijd, dan ben je voor studiejaar 2023-2024 niet toelaatbaar voor de opleiding Informatica voltijd en het opleidingstraject Forensisch ICT voltijd. Alle communicatie over de Studiekeuzecheck ontvang je via het mailadres dat je hebt doorgegeven bij Studielink. Check je e-mail daarom regelmatig. Ontvang je geen e-mail? Controleer dan je spambox en neem wanneer nodig contact met ons op via [email protected] of 071 5188 900.

Belangrijke data

  • 17 januari 2023: vanaf deze datum kun je worden uitgenodigd per e-mail voor deelname aan de Studiekeuzecheck
  • 1 mei 2023: deadline aanmelden voor opleiding in Studielink 
  • 31 mei 2023: deadline invullen en uploaden portfolio
  • Vrijdag 10 maart, donderdag 20 april, maandag 12 juni, dinsdag 20 juni 2023: SKC-matchingsdag (je krijgt de mogelijkheid om je voorkeur door te geven)

Studieadvies

Nadat je de volledige Studiekeuzecheck hebt afgerond, ontvang je op de matchingsdag en per e-mail van de opleiding een persoonlijk advies (positief, twijfel of negatief) of de opleiding wel bij jou past. Het kan ook zijn dat we je adviseren een andere, beter passende studie te kiezen. Dit advies is niet bindend, het helpt jou te bepalen of de opleiding bij jou past.

Voorbereiding Studiekeuzecheck

De keuze voor een opleiding is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Met behulp van de tips op de pagina Hulp bij je studiekeuze kun jij jezelf optimaal voorbereiden op de Studiekeuzecheck. 

Wat gebeurt er met je persoonsgegevens bij de Studiekeuzecheck

In kader van de Studiekeuzecheck vul je verschillende (persoons)gegevens in. Hogeschool Leiden gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met deze gegevens. Daarbij voldoet de hogeschool aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Meer hierover lees je bij de veelgestelde vragen.

Studenten zijn druk bezig

Inhoud hbo Informatica | Forensisch ICT voltijdInschrijven en toelating