Studentinschrijving

Studiekeuzecheck Informatica voltijd

Informatica is een veelzijdig vakgebied. Daarom vraagt het van jou veel inzet, motivatie en doorzettingsvermogen om alles te leren wat je hiervoor nodig hebt. Om een bewuste keuze te maken doorloop je voor de hbo bachelor Informatica voltijd een verplichte Studiekeuzecheck. Je krijgt hierdoor een goed beeld van wat je zoal in de opleiding en het beroepenveld kunt verwachten. Zo ontdekken wij samen of de opleiding bij je past.

Heb je je ook aangemeld voor de opleiding Bio-informatica, Chemie of Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek? Dan doorloop je voor iedere opleiding afzonderlijk de Studiekeuzecheck.

Procedure Studiekeuzecheck

Na je aanmelding in Studielink ontvang je een uitnodiging (op het mailadres dat je hebt doorgegeven bij Studielink) voor deelname aan de Studiekeuzecheck.

De Studiekeuzecheck van de voltijdopleiding Informatica bestaat uit verschillende onderdelen afhankelijk van de datum waarop jij jezelf via Studielink hebt aangemeld voor deze opleiding*:  

  • Heb jij uiterlijk 1 mei 2022 een verzoek tot inschrijving voor de voltijdopleiding Informatica ingediend via Studielink? Lees meer over de procedure van de Studiekeuzecheck en wat er van jou verwacht wordt.
  • Heb jij jezelf na 1 mei 2022 aangemeld voor de voltijdopleiding Informatica? Lees meer over de procedure van de Studiekeuzecheck en wat er van jou verwacht wordt.

* De aanmeldtermijn (uiterlijk 1 mei 2022) voor de opleiding Informatica voltijd is inmiddels verstreken. Hierop zijn een aantal uitzonderingen. Meer informatie hierover vind je in de inschrijfregeling. Heb je vragen over de inschrijfregeling? Neem dan contact op met Studentinschrijving via studentinschrijving@hsleiden.nl.

Voorbereiding Studiekeuzecheck

De keuze voor een opleiding is één van de belangrijkste beslissingen in je leven. Met behulp van de tips op de pagina Hulp bij je studiekeuze kun jij jezelf optimaal voorbereiden op de Studiekeuzecheck. 

Wat gebeurt er met je persoonsgegevens bij de Studiekeuzecheck

In kader van de Studiekeuzecheck vul je verschillende (persoons)gegevens in. Hogeschool Leiden gaat zorgvuldig en vertrouwelijk om met deze gegevens. Daarbij voldoet de hogeschool aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Meer hierover lees je bij de veelgestelde vragen.

Studenten zijn druk bezig

Inhoud hbo Informatica | Inschrijven en toelating | Veelgestelde vragen