Informatica studenten in de klas

Media Technologie

Bij de specialisatie Media Technologie staat de interactie tussen de gebruiker en systemen (apparaten en software) centraal. Je maak je kennis met verschillende technieken voor diverse media, zoals internet, televisie, film en social media. Je leert toepassingen ontwerpen en vorm te geven en op een creatieve manier gebruik te maken van ICT. Hoe integreer je beeld, geluid en ICT?

Competenties Mediatechnoloog

Je krijgt les in vakken als beeld en geluid, U.I.(user interface) -ontwerp, multimedia design, psychologie en communicatie, maar ook softwareontwikkeling, projectmanagement, bedrijfskunde en organisatiekunde. Je doet onderzoek naar nieuwe vormen van gebruikersinteractie, zoals Virtual Reality en Augmented Reality. Alle inzichten die je daarbij opdoet, combineer je. Media Technologie doet een beroep op je technische, creatieve en artistieke vermogens, vooral op je vaardigheid om die zaken met elkaar te combineren.

Carrière en toekomst Mediatechnoloog

Je bent de verbindende schakel tussen ICT en gebruikers. Je kunt binnen elke sector aan de slag waar ICT een rol speelt. Een baan bij bedrijven werkzaam in de communicatie en multimedia, bij overheden en grotere organisaties behoort tot de mogelijkheden. Je kan veel kanten op met de richting: websites bouwen en testen voor grote klanten, een cross-mediale campagne opzetten, de inzet van augmented reality voor een makelaarskantoor.

"Ik werk voor een interactief promotiebureau in Amsterdam. We versterken reclamecampagnes voor bedrijven door er digitale toepassingen en crossmediale toepassingen bij te maken. Persoonlijke interactie tussen bedrijven en klanten wordt steeds belangrijker. Mijn rol is om applicaties te bouwen, maar ook om als een soort technisch adviseur mee te werken aan de ontwikkeling van onze concepten. Ik denk dus mee met zowel de technici als de verkopers. Die veelzijdigheid is erg leuk."

Leon Keenes, afgestudeerd in Informatica, Media Technologie

Specialisatie Media Technologie, iets voor jou?

De specialisatie Media Technologie is aantrekkelijk voor makers, creatieve geesten die concepten kunnen ontwikkelen en realiseren. Ben je nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen in technologie, (social) media en gebruikersinteractie? Lijkt het je leuk om later samen te werken in multidisciplinaire teams? Kan je goed luisteren naar wensen en behoeften van anderen en dat vertalen naar oplossingen? Dan is de specialisatie Media Technologie van Informatica iets voor jou! Weten hoe zo'n project er aan toe gaat?  Lees dan meer over het project van eerstejaars studenten specialisatie Media Technologie