Studentinschrijving

Hoe bouw je jouw portfolio op?

Om een bewuste studiekeuze te maken doorloop je voor de opleiding Informatica een verplichte Studiekeuzecheck. Je krijgt hierdoor een goed beeld van de opleiding en beroep. Op deze pagina lees je hoe je het digitaal portfolio opbouwt en indient via het inschrijfsysteem Osiris Aanmeld van Hogeschool Leiden.

Meer informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten vind je op de pagina Inschrijven en toelating.

Waar bouw je het portfolio op?

Nadat je je hebt aangemeld voor de opleiding Informatica in Studielink, ontvang je een e-mail met wachtwoord en inlogcode van het inschrijfsysteem Osiris Aanmeld van Hogeschool Leiden. In dit systeem ga je je digitale portfolio opbouwen en indienen.

Alle communicatie over de Studiekeuzecheck ontvang je via het mailadres dat je hebt doorgegeven bij Studielink. Heb je je voor 15 januari 2021 aangemeld in Studielink voor de opleiding Informatica? Dan ontvang je in de week van 15 januari een uitnodiging voor deelname aan de Studiekeuzecheck. Meld je je na 15 januari aan voor de opleiding Informatica? Dan ontvang je binnen 2 weken na aanmelding een uitnodiging voor deelname aan de Studiekeuzecheck. Check daarom na 15 januari je email daarom regelmatig. Ontvang je geen email, controleer dan je spambox en neem wanneer nodig contact met ons op via info@hsleiden.nl of +31(0)71 5188 900.

Hoe bouw je portfolio op?

Het digitale portfolio bouw je op door de volgende stappen te doorlopen:

  • invullen van vragen (enkele minuten)
  • het bekijken van de film over studeren bij de opleiding (ongeveer 30 minuten)
  • doorlopen van een digitale speurtocht (ongeveer 45 minuten)
  • het maken en uploaden van de NOA-test (ongeveer 75 minuten)

De vragen in de digitale NOA-test gaan over wie je bent, hoe je je hebt georiënteerd op je studiekeuze en welke eigenschappen jij nodig hebt om iets te leren en begrijpen (cognitieve eigenschappen). Deze test wordt gebruikt om te analyseren hoe je je hebt georiënteerd op je opleiding en in hoeverre jouw persoonlijke kwaliteiten aansluiten bij de opleiding. We gebruiken deze gegevens om een inschatting te maken of je goed bij onze opleiding past.

Je hoeft je niet voor te bereiden op de test. Via e-mail ontvang je een aparte uitnodiging van het onderzoeksbureau NOA om de digitale test in te vullen. Je kunt dit doen op een moment dat dit jou uitkomt. Het invullen van de vragenlijst duurt 1,5 uur. In de mail krijg je ook een instructie hoe je de antwoorden na het invullen kunt uploaden in het inschrijfsysteem Osiris Aanmeld.

Hoe dien je het portfolio in?

Als je alle stappen hebt doorlopen, dien je het complete portfolio in. In de uitnodigingsmail van de opleiding vind je een instructie hoe je jouw portfolio kunt uploaden.

Let op: het indienen van het portfolio is verplicht (uiterlijk 31 mei 2021). Doe je dit niet of niet op tijd, dan ben je voor studiejaar 2021-2022 niet toelaatbaar voor de opleiding Informatica.

Bekijk overige informatie over inschrijven en toelating
Bekijk informatie over inhoud opleiding