Informatica studenten in de klas

Kom Proefstuderen bij de opleiding

Tijdens het Proefstuderen krijg je een indruk van de inhoud en het niveau van de opleiding Informatica: voltijd en het opleidingstraject van Informatica: Forensisch ICT voltijd. Je volgt een speciaal samengesteld programma waarbij we een programmeerles nabootsen en daarnaast een opdracht uitvoeren waarbij je een indruk krijgt van het programma van het voltijd opleidingstraject Forensisch ICT. Zo krijg je een beter beeld van de opleiding en of de manier van onderwijsgeven bij je past.

Wanneer kun je Proefstuderen

De eerstvolgende mogelijkheden om te komen Proefstuderen zijn:

*Dit is de datum van de gezamenlijke proefstudeerdag van Hogeschool Leiden met Universiteit Leiden. Op deze proefstudeerdag ervaar je het verschil tussen Informatica studeren aan de hogeschool en universiteit.

Wat kun je verwachten van het Proefstuderen bij Informatica

Je start met een introductie in logica. Programmeren is namelijk niet alleen kunnen, maar het vraagt ook om zogenaamd conceptueel denkvermogen om een probleem op te lossen. Je gaat daarom aan de slag met een interactieve puzzel. Vervolgens maak je kennis met Pycharm, een veelgebruikt programma door programmeurs om code te schrijven in de programmeertaal Python.

Ook ga je aan de slag met een digitale puzzel waarbij je een indruk krijgt van het programma van van het voltijd opleidingstraject Forensisch ICT. Daarna kijk je mee bij een aantal eerstejaarsstudenten die bezig zijn met een project en kun je vragen stellen over hun ervaringen tijdens de studie. Aan het einde van het programma krijg je ook nog de kans om vragen te stellen aan de docent en een aantal tweedejaarsstudenten. 

Inhoud hbo Informatica | Hulp bij je studiekeuzeInschrijven en toelating