Human Resource Management studenten in de klas

Studiekeuzecheck Human Resource Management

Je staat voor een belangrijke beslissing in je leven: je studiekeuze. Je weet al bijna zeker wat je wilt gaan studeren. Maar heb je wel een goed beeld van de opleiding Human Resource Management en van de beroepen?

Klopt jouw beeld van de studie met de werkelijkheid?

Doe de Reality Check!

Vraag {{ model.question.questionNumber + 1 }} van {{ model.question.totalQuestions }}

{{ model.question.questionTitle }}

  1. {{ answer.answerText }}

{{ model.answerHeader }}

Je hebt de volgende resultaten behaald

Je score: {{ model.percentage }}%

  • Aantal goede antwoorden: {{ model.correct }}
  • Aantal foute antwoorden: {{ model.incorrect }}

Resultaten opslaan als PDF? Klik hier.


{{ question.questionTitle }}

  1. {{ answer.answerText }}

Waarom een studiekeuzecheck?

Een opleiding moet bij je passen. Daarom heb jij recht op een studiekeuzecheck. Deze check daagt jou uit om voor de start van je opleiding na te denken over je studiekeuze en geeft je tips die helpen om goed van start te gaan. Voor de opleiding Human Resource Management bestaat de studiekeuzecheck uit de Reality Check (niet verplicht). 

Wat kun je met het resultaat van de Studiekeuzecheck?

De resultaten van de Reality Check zijn niet bindend en hebben geen gevolgen voor je inschrijving. Met behulp van de resultaten van de check kun je bepalen of jouw beeld op dit moment overeenkomt met de werkelijkheid. Zo weet je of je jezelf nog verder moet verdiepen om een goede studiekeuze te kunnen maken.

Het percentage geeft een idee hoe goed de opleiding en het beroep bij jou passen. 

  • 0-30 %: jouw beeld lijkt niet zo goed overeen te komen met de opleiding en het beroep. Het is aan te raden om een Open Dag te bezoeken zodat je in contact kunt komen met studenten en docenten om jouw twijfels te bespreken.
  • 30-70 %: jouw beeld lijkt behoorlijk overeen te komen met de opleiding en het beroep. Om nog beter te weten of de opleiding bij je past, kun je gebruik maken van de mogelijkheid om het gesprek te gaan met studenten en docenten tijdens een Open Dag en/of door mee te lopen bij een student van de opleiding.
  • 70-100%: jouw beeld lijkt zeker goed overeen te komen met de opleiding en het beroep. Mocht je toch nog twijfelen dan ben je natuurlijk van harte welkom om (nog) een keer langs te komen tijdens een Open Dag en/of een dag mee te lopen met een student van de opleiding.

Succes met het maken van je keuze!

Wil jij je verder verdiepen?

Hogeschool Leiden biedt verschillende mogelijkheden om je nog verder te verdiepen in de opleiding:

Andere manieren zijn:

  • Bekijk en vergelijk opleidingen: op Studiekeuze123.nl vind je allerlei cijfers die je kunnen helpen bij het maken van je studiekeuze.
  • Zoek in je eigen kenniskring: kennen jij of je ouders mensen die de baan hebben die jij later ook wilt? Zij kunnen je veel vertellen!
  • Verken je beroepsmogelijkheden: kijk op sites zoals carrieretijger.nl die je helpen om een beeld te krijgen wat het beroep inhoudt en oriënteer je op verschillende vacaturesites. Zijn er veel vacatures? Welke functies? Bij welke bedrijven? Wat is het startsalaris? Zijn er doorgroei mogelijkheden?

Aanmelden

Alle informatie over de aanmeldprocedure, toelatingseisen en kosten vind je op de pagina Inschrijven en toelating.

Toch een andere studie?

Bekijk ook eens deze opleidingen:

Studenten zijn druk bezig

Inhoud HRM-opleiding voltijd | Hulp bij je studiekeuze | Inschrijven en toelating