Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Human Resource Management

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen en de aanmeldprocedure voor studiejaar 2024-2025. 

Ben je op zoek naar de inschrijfinformatie van onze andere opleidingstrajecten? Bekijk de pagina’s van modulaire deeltijdopleiding HRM.

Aanmelden

Wil jij in september 2024 starten met de opleiding Human Resource Management? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden en meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 1 mei). 

Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per e-mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar met elk havo- en vwo-diploma of met een mbo-diploma niveau 4.​

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Studiekeuzecheck

Een opleiding moet bij je passen. Daarom heb jij recht op een studiekeuzecheck. Deze check daagt jou uit om voor de start van je opleiding na te denken over je studiekeuze en geeft je tips die helpen om goed van start te gaan. Voor deze opleiding bestaat de studiekeuzecheck uit de Reality Check (niet verplicht). Hiermee vergelijk je jouw beeld met de werkelijkheid. Doe de Reality Check

Jezelf optimaal voorbereiden op de studiekeuzecheck? Bekijk de pagina Hulp bij je studiekeuze.

Ingeschreven en dan...

De opleiding start in september, maar we verwachten je al in de laatste week van augustus. Dan is namelijk de introductiedag, waarin je je rooster krijgt, je medestudenten leert kennen en meteen aan de slag gaat met een HRM-casus. Serious Gaming en fun om je studiejaar optimaal te starten. Houd dus rekening met je vakantieplanning. De exacte datum wordt nog vastgesteld, maar meestal organiseren we de introductiedag op woensdag, donderdag of vrijdag in de week van 26 tot en met 30 augustus.

Inhoud HRM-opleiding voltijd | Studiekeuzecheck | Hulp bij je studiekeuze