Human Resource Management studenten in de klas

Hulp bij je studiekeuze - Human Resource Management

Hoe kom je erachter of de opleiding Human Resource Management (HRM) echt bij je past? Er zijn verschillende (online) mogelijkheden om dat te ontdekken.

Bezoek de Open Dag

Maak kennis met studenten en docenten van de opleiding Human Resource Management voltijd en stel hen al je vragen. Loop rond op de campus en proef de sfeer. De hele dag kun je workshops en presentaties van de verschillende opleidingen volgen en kun je de informatiemarkten bezoeken.

Lees meer over de Open Dag

Stel je vragen aan studenten tijdens de Online Meet & Greet

Weten hoe het echt is om te studeren aan Hogeschool Leiden? Onze studenten van de opleiding Human Resource Management zitten klaar om hun ervaringen met jou te delen en al jouw vragen te beantwoorden. Zij kunnen je alles vertellen over de studiebelasting, de opdrachten, de werkvormen, de begeleiding vanuit de hogeschool en het bruisende studentenleven in Leiden.

Lees meer over de Online Meet & Greet

Meelopen bij de opleiding

Wil je na het bezoeken van een (Online) Open Dag zelf ervaren hoe jouw dag eruit gaat zien als je de HRM-opleiding in Leiden volgt? Kom in de maanden oktober tot en met maart een dag Meelopen bij de voltijdopleiding. Tijdens het Meelopen ga je op pad met een van onze eerstejaarsstudenten. Zo krijg je een indruk van de sfeer van de opleiding en Hogeschool Leiden. 

Meld je aan voor een dagje meelopen bij de opleiding Human Resource Management.

Oriënteer jezelf op de opleiding

Maak op de website kennis met de opleiding:

Bedenk van te voren op welke vragen je antwoord zoekt. Heb je inspiratie nodig? Hieronder vind je alvast wat handige vragen:

  • Wat houdt de opleiding precies in?
  • Hoeveel college-uren of contacturen heb je per week?
  • Hoe is het contact met de docenten?

Meer inspiratie nodig? Bekijk alle slimme vragen via Studiekeuze123.

Milan | afgestudeerd

Door de diversiteit in het vakkenpakket word je bij de opleiding HRM breed opgeleid. Dit geeft je na de opleiding ook veel mogelijkheden. De vele stages dragen hieraan bij. Je wordt echt klaargestoomd voor de arbeidsmarkt.

Milan | afgestudeerd

Ervaringen van studenten

Benieuwd naar de ervaringen van onze studenten?

  • Student Abdoel vindt het sterk dat je al vanaf jaar 1 stage loopt
  • Student Lynn vertelt dat je veel samenwerkt binnen de opleiding

Wil je meer lezen? Bekijk dan het overzicht van alle opleidingsverhalen.

Verken het vakgebied en de toekomstmogelijkheden

Het werkgebied van HR-professionals is breed en je vindt ze in allerlei organisaties. Waar je gaat werken hangt af van je interesses en kwaliteiten. Wat wordt jouw baan? Bekijk op de pagina van de opleiding Human Resource Management voltijd welke beroepsmogelijkheden er zijn en hoe je takenpakket er straks uit kan zien.

Is er een match? Kijk en vergelijk

Leg vergelijkbare opleidingen naast elkaar en kijk waar ze in verschillen. Oriënteer je bijvoorbeeld ook bij vergelijkbare opleidingen op het gebied van Management en Bedrijf:

  • Toegepaste Psychologie: heb je meer interesse in het dieper ingaan op het gedrag van mensen, maar dan niet in de rol van hulpverlener? Dan past deze opleiding misschien meer bij jou.
  • Hbo Communicatie: ben jij geïnteresseerd in marketing en heb je veel gevoel voor taal? Kijk dan eens bij deze opleiding.
  • Opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening: wil jij vooral mensen, die in de knel zitten, helpen om hun weg te vinden in de wet- en regelgeving? Bekijk dan de informatie van deze opleiding.

Wil je meer opleidingen van Hogeschool Leiden vergelijken?
Bekijk ons complete opleidingsaanbod

Laatste check!

Heb jij inmiddels een goed beeld van de opleiding HRM en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid: doe de Studiekeuzecheck!

Heb je een vraag over de opleiding? Vraag het onze studenten!

Lena Lauwerens Lena Lauwerens

Mail naar: [email protected].

Alain Vertegaal Alain Vertegaal

Mail naar: [email protected].

Laura van Geest Laura van Geest

Mail naar: [email protected].

Keuze gemaakt

Ben je zeker van je keuze? Op de pagina Inschrijven en toelating vind je alle informatie over hoe je je kunt inschrijven, wat de toelatingseisen en kosten zijn.

Studenten zijn druk bezig

Human Resource Management inhoud | Inschrijven en toelating | Studiekeuzecheck