Student Abdoel | Human Resource Management (HRM): voltijd | Hogeschool Leiden

"Ik heb de ambitie om mijn eigen uitzendorganisatie te hebben"

Abdoel is vierdejaarsstudent Human Resource Management aan Hogeschool Leiden. Nu hij bijna klaar is hoopt hij ooit een eigen uitzendbureau te hebben, waarbij hij bedrijven en mensen perfect aan elkaar kan koppelen. Lees meer.

Student Abdoel | Human Resource Management (HRM): voltijd | Hogeschool Leiden

Naast mijn studie ben ik parttime werkzaam in een KPN-winkel en momenteel doe ik ook mijn afstudeerstage bij KPN met betrekking tot HRM. Het onderzoek gaat voornamelijk over hoe wij de wervingsselectie anders kunnen inrichten om een bredere doelgroep aan te trekken voor een functie als monteur. Eigenlijk probeer ik nu alle theorie die ik heb geleerd van Hogeschool Leiden toe te passen in mijn afstudeerstage. Super interessant.

Direct de praktijk in

De hele reis naar het vierde jaar was eigenlijk een soort ontdekkingstocht, waar ik vooral veel over mezelf heb geleerd. Het eerste jaar heb ik direct stage mogen lopen bij Adecco, een uitzendbureau voor vast en tijdelijk werk. Daar heb ik een snuffelstage van acht weken gedaan, waar ik HR heb leren kennen op basisniveau. Vanaf dat moment kreeg ik echt interesse in het werkveld, want door die praktijkervaringen kreeg ik een veel beter beeld van of het werk bij me paste. Ik leerde direct wat ik persoonlijk leuk vond en wat mij zo aanspreekt binnen HR. Je hoort niet vaak dat eerstejaars direct ruimte krijgen voor een stage, maar dat vind ik juist heel sterk van de opleiding HRM aan Hogeschool Leiden zelf. Tijdens je opleiding doe je in totaal vier stages, waar je naar mijn mening in ieder geval echt het meeste van leert. Je kunt zo ontzettend veel uit studeren aan de hogeschool halen, puur alleen al door de connecties die je opdoet.

De hele reis naar het vierde jaar was eigenlijk een soort ontdekkingstocht, waar ik vooral veel over mezelf heb geleerd.

Abdoel

Focus op persoonlijke ontwikkeling

Ik heb voor HRM gekozen, omdat ik altijd wist dat ik een mensen-mens was. Ik ben erg geïnteresseerd in mensen, maar ook in geld verdienen en sales. Ik twijfelde tussen HRM en Commerciële Economie, maar daarbij had ik het idee dat ik meer achter een bureau zou zitten. Hier ben je wel echt met mensen en hun persoonlijke competenties en vaardigheden bezig. Je krijgt een veel breder beeld van de arbeidsmarkt in Nederland. Gedurende de opleiding ben ik er ook steeds meer achter gekomen wie ik zelf ben als persoon, omdat HR heel erg gericht is op mensen neerzetten in een bedrijf zodat er een win-win situatie gecreëerd wordt. Toen ging ik ook bij mezelf nadenken wat ik hier zelf uit kon halen. Ik ben altijd al ondernemend geweest van kleins af aan, dus ik ben ook tijdens mijn studie gaan zoeken naar opties om bijvoorbeeld kandidaten aan te leveren bij callcenters. Je kunt zo lekker experimenteren om te achterhalen wat je leuk vindt om te doen.

Je kunt met een HRM-diploma overal werken, in elke branche. HR is namelijk nodig in elk bedrijf, of je nu een IT-bedrijf bent of een zorginstelling. Bij grote bedrijven als een KPN heb je heel veel verschillende HR-takken waar ieder zijn eigen specialisatie heeft. Het is maar net wat jou interesseert en waar je goed in bent. Vind jij bijvoorbeeld de IT-kant heel interessant en wil je graag HR daarin betrekken? Dan kun je je bijvoorbeeld bezighouden met het opleiden van personeel leiden door middel van een bepaalde onlinetraining of kijken naar hoe je door middel van een digitale omgeving de juiste match kunt vinden bij werving van personeel. De organisatie moet wel groot genoeg zijn om dat soort dingen te organiseren, maar die opties zijn er dus wel.

Ik ben erg geïnteresseerd in mensen, maar ook in geld verdienen en sales. Het spreekt mij heel erg aan om bedrijven en mensen te koppelen en win-winsituaties te creëren.

Abdoel

Toekomstperspectief

Als ik klaar ben met mijn studie heb ik de ambitie om mijn eigen uitzendorganisatie te hebben, waarbij ik kandidaten lever aan bedrijven. In welke branche precies dat weet ik nog niet, daar moet ik nog meer onderzoek naar doen. Het spreekt mij nu wel al aan om bedrijven en mensen te koppelen en win-winsituaties te creëren. Als ik me wil specialiseren in iets dan is het leiderschap ontwikkelen bij mensen die bijvoorbeeld al tien jaar bij een bedrijf werken en zich volgroeid voelen. Vooral uit dat soort mensen kun je, met de juiste soort coaching natuurlijk, ontzettend veel waarde halen voor een bedrijf.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina en het verhalenoverzicht

Heb jij vragen naar aanleiding van dit verhaal over bijvoorbeeld de ervaringen van onze studenten? Neem dan contact op met Abdoel en stel je vragen via [email protected].