Studentinschrijving

Inschrijven en toelating HRM modulaire deeltijdopleiding

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen en de aanmeldprocedure voor studiejaar 2024-2025.

Ben je op zoek naar de toelatingseisen, inschrijfinformatie en kosten van onze andere opleidingstrajecten? Bekijk de pagina’s van Human Resource Management voltijd en de los te volgen modules

Aanmelden

Wil jij starten met de modulaire deeltijdopleiding Human Resource Management? Doorloop dan onderstaande aanmeldprocedure:

  • bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingseisen
  • meld je aan via Studielinkuiterlijk 15 juni 2024 voor de start in september. Let er bij het indienen van je verzoek op dat je kiest voor de juiste variant (Bachelor HRM Deeltijd) en het juiste startmoment (februari of september instroom).

Voor aanmeldingen via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden

Na je aanmelding in Studielink

Na jouw verzoek tot inschrijving via Studielink neemt de opleiding binnen 14 dagen contact met je op voor een telefonisch adviesgesprek. In dat gesprek wordt besproken of je huidige werkomgeving voldoende mogelijkheden biedt om de verschillende opdrachten en producten goed af te ronden. 

Op je eerste studiedag bespreek je met je studieadviseur je leerroute voor je eerste jaar en de eerste module(s) die je gaat volgen. Deze afspraken leg je vast in een portfolio waaraan je gedurende je studieloopbaan verder invulling geeft.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Om de modulaire deeltijdopleiding HRM te volgen, moet je minimaal een havo- of mbo-opleiding (niveau 4) afgerond hebben en enige relevante werkervaring. 

Aanvullend advies werk

Tijdens het volgen van de deeltijdopleiding werk je aan een beroepsproduct. Daarom is het belangrijk dat je werkzaam bent in een organisatie (bij voorkeur met meer dan 50 werknemers) die beschikt over een eigen aanspreekpunt of afdeling voor HR-gerelateerde zaken. Een alternatief is dat je zelf organiseert om opdrachten uit te voeren bij een andere organisatie die aan deze eisen voldoet. Het opleveren van deze beroepsproducten geldt als belangrijk toets moment in iedere module.

Tijdens de opleiding werk je intensief samen met andere studenten. Bij de start van de opleiding moet je dan ook over voldoende werkervaring beschikken om een evenredige bijdrage te kunnen leveren aan het uitvoeren van de opdrachten. Denk bij deze opdrachten aan zowel de discussies over de materie tijdens de bijeenkomsten als de beroepsproducten die je oplevert. We streven ernaar. We gaan uit van minimaal 2-3 jaar werkervaring.

Na je aanmelding in Studielink, naar intake

Na jouw verzoek tot inschrijving via Studielink neemt de opleiding contact met je op voor een telefonisch adviesgesprek. In dat gesprek wordt besproken of je huidige werkomgeving voldoende mogelijkheden biedt om de verschillende opdrachten en producten goed af te ronden. Dit gesprek is gebaseerd op een intake formulier dat je ontvangt na inschrijving.

Dit gesprek is bedoeld om voor jou zekerheid te krijgen over de omstandigheden die nodig zijn om van de deeltijd studie een succes te maken.

De opleiding geeft in dat gesprek ook tips mee en zal ook een advies formuleren over de match tussen jouw omstandigheden en onze uitgangspunten voor succes.

Wanneer je dan nog niet aan die uitgangspunten voldoet, heb je de gelegenheid tot de start van de studie om dat te organiseren.
Een advies zal variëren van ‘klaar voor de start (a), denk nog aan de volgende zaken (b) , onder voorbehoud van de volgende zaken kun je starten (c) of de omstandigheden zijn nu reden om te adviseren om niet te starten met de deeltijd opleiding (d)

Let wel, we stimuleren je inschrijving en bij twijfel, neem vooral contact op. Tegelijk willen we een rijke opleidingsomgeving creëren voor jou en je medestudenten. Tot slot willen we voorkomen dat je een investering doet, waar later blijkt dat die niet leidt tot wat je verwacht.

Van intake naar start

Op je eerste studiedag bespreek je met je studieadviseur je leerroute voor je eerste jaar en de eerste module(s) die je gaat volgen. Deze afspraken leg je vast in een portfolio waaraan je gedurende je studieloopbaan verder invulling geeft. Gedurende je volledige studie heb je regelmatig contact met je studieadviseur

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving. Houd verder rekening met €95,- per module voor aanschaf literatuur.

De kosten voor het volgen van een losse module bedragen € 2.875,- exclusief de aanschaf van literatuur.

Inhoud HRM deeltijd Maak kennis met de opleiding | Faciliteiten