Hogeschool Leiden

HRM deeltijd

Verricht jij al HR-werkzaamheden en wil je je verder ontwikkelen tot een echte HR-professional? Of wil je je verdiepen en bekwamen in een aantal actuele thema’s binnen het HR-vakgebied zoals Recruitment of Data Driven HR? Ontdek de mogelijkheden van de deeltijdopleiding Human Resource Management (HRM). 

Opleiding HRM deeltijd in het kort

Deze deeltijdbachelor is een beroepsopleiding waarbij je opgeleid wordt tot een breed inzetbare HR-professional. De opleiding is modulair opgebouwd en bestaat uit 8 modules, waarbij er rekening gehouden wordt met dat je naast je studie werkt. Dit houdt in dat elke module een thema en een looptijd van circa 20 weken heeft. Hierin volg je gemiddeld eens per drie weken tijdens twee aaneengesloten dagen een gevarieerd onderwijsprogramma. Binnen elke module heb je kennis- en vaardigheidstoetsen. Daarnaast maak je een beroepsproduct gebaseerd op de actualiteit van je eigen organisatie. Zo kun je jouw beroepsproduct direct inzetten in de organisatie waar je werkt. Wanneer je alle 8 modules met een voldoende afrondt, ontvang je het bachelordiploma HRM deeltijd.

Wat levert het volgen van de deeltijd je op?

In de opleiding HRM deeltijd ontwikkel je de professionele vaardigheden om je te profileren als HR-professional. Daarnaast komen alle inhoudelijke competenties aan bod zoals die landelijk zijn vastgesteld voor de HR-professional op hbo-niveau. Dit zijn het ontwikkelen van HR-beleid, het initiëren en begeleiden van veranderprocessen, het realiseren van de gewenste match in vraag en aanbod van personeel en het toepassen van data driven HR om in een organisatie de noodzakelijke beslissingen te kunnen nemen. We combineren de inhoudelijke competenties met de belangrijkste thema’s binnen het HR-veld zoals Recruitment, Compensation and Benefits, Organizational Development & Change, Diversity en Learning & Development.

Toekomstmogelijkheden

Met de hbo-opleiding HRM deeltijd kun je als brede HR-professional aan de slag in veel verschillende functies. Denk aan HR-adviseur, HR-businesspartner, personeelsconsulent, personeelsadviseur, Human Resource Manager, HRD-manager, personeels- en organisatieadviseur, recruiter, loopbaanbegeleider, loopbaanadviseur, trajectbegeleider, re-integratieconsulent, werkcoach, klantmanager, medewerker arbeidsvoorwaarden, vakbondsbestuurder, etc. 

Waarom kiezen voor de HRM-opleiding deeltijd?

Het vakgebied HRM is sterk in beweging. Inmiddels is wetenschappelijk aangetoond dat investeren in mensen loont. Overal waar mensen werken liggen er talrijke vraagstukken op dit gebied. Denk aan de invloed van digitalisering op werkprocessen en organisaties, veranderingen in menselijke arbeid als gevolg van de toepassing van artificial intelligence, globalisering, veranderende arbeidsverhoudingen en de toenemende druk om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

Tijdens de opleiding maak je gebruik van de HR-omgeving waar je vaak al werkzaam bent en waarbij in veel gevallen het realiseren van een bruikbaar eindproduct centraal staat. Voordat je start met de opleiding plannen we een intakegesprek en bekijk je samen met een studiecoach of jouw werkcontext voldoende mogelijkheden hiertoe biedt. Daarnaast is het mogelijk om je als deeltijdstudent of per aparte HR-module in te schrijven.

Praktische informatie

Heb je interesse om te starten met de HRM deeltijdopleiding? Bekijk hier de praktische informatie over de studie-investering, de werkwijze en de kosten.

Tijdsinvestering

Elke module heeft een looptijd van circa 20 weken waarbij je gemiddeld eens per drie weken op donderdag en vrijdag onderwijs volgt op Hogeschool Leiden. Je krijgt de lesstof in verschillende onderwijsvormen aangeboden zoals inspiratiesessies, het leren in leergroepen en ondersteunende colleges.

Startdatum

De eerste mogelijkheid om te starten met de opleiding is februari 2020.
Meer informatie over inschrijven en toelating.

Lesdagen

De lesdagen voor het voorjaar van 2020 zijn op donderdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Bekijk het actuele overzicht voor de specifieke data ( pdf, 137 KB )

Kosten

Afhankelijk van eerder genoten onderwijs betaal je voor het volgen van het volledige deeltijdprogramma het reguliere collegegeld of het instellingsgeld voor de deeltijdopleiding. Bekijk op de website van DUO welk collegegeld jij betaalt. Ook als je het instellingsgeld betaalt zijn er mogelijkheden om een studielening af te sluiten. Meer hierover lees je op de website van DUO ‘Leven Lang Leren’.

Kosten losse modules

Als je je inschrijft voor een losse themamodule, betaal je € 2.875,- per module. De complete opleiding bestaat uit 8 modules.

Voor zowel de deeltijdopleiding als het volgen van losse modules dien je rekening te houden met ongeveer € 95,- per module voor de aanschaf van boeken.

Aanmelden

Heb je interesse om te starten met de deeltijdopleiding Human Resource Management? Bekijk de informatie over de toelatingseisen, aanmeldprocedure en kosten.