Studentzaken

Inschrijven/toelating HBO-Rechten

Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure voor het studiejaar 2016-2017.

Ben je op zoek naar informatie over het studiejaar 2017-2018?  Bekijk de inschrijfinformatie 2017-2018

Aanmelden via studielink.nl

Voor de opleiding HBO-Rechten is het niet meer mogelijk om je in te schrijven voor aankomend studiejaar. Op grond van artikel 36 lid 3 uit de Inschrijfregeling Hogeschool Leiden 2016-2017 is besloten om de inschrijving voor deze opleiding te sluiten.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentzaken. Vragen? Neem dan contact op met de afdeling Studentzaken via studentzaken@hsleiden.nl.

Toelatingsvoorwaarden

Voor de vierjarige voltijdopleiding HBO-Rechten ben je toelaatbaar met elk havo- en vwo-diploma of met een mbo-diploma niveau 4.

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar studentzaken@hsleiden.nl

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek, én toelichting op de toetsonderdelen.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentzaken.