Onderzoeksprojecten
Dit zijn de actuele onderzoeksprojecten van het Foodlab:
- Tongue on a chip (penvoerder WUR)
- Fermentobiomics: monitoring van fermentatieprocessen mbv omics-technieken
- Kwantificering van micro-organismen in complexe fermentatie mbv q-pcr
- Smaakprofielen - Ontwikkeling van een eenvoudige methode voor de typering van Whisky
- Large-Scale Neo-Cartilage Engineering: regeneratieve behandelmethoden voor artrose
- Kweekvlees - Testen van verschillende kweekmedia
- Het metatranscriptoom van kombucha - RNA sequencing in voeding
- De artificiële tong: meten van pittigheid in groenten
- Smaakprofielen - Synthese van geurstoffen
- Microbioomdiversiteit van zebravislarven
- Opzetten darmcel assays voor onderzoek naar probiotische effecten van complexe fermentaties
Afgeronde projecten van vakgroep Foodlab
- Smaakprofielen - Verstegen Spices & Sauces B.V.
- Smaken verschillen - Detectie van stoffen op een artificiële tong