De vlag van de hogeschool

eHealth vanuit lectoraat Eigen Regie en studenten Fysiotherapie

Het lectoraat participeert in de werkplaats ‘implementatie eHealth’. eHealth is het toepassen van communicatie en informatietechnologieën in de zorg. Bekijk en like het filmpje van de studenten fysiotherapie.

Laurence Alpay en Arlette Hesselink zetten zich in om kennis rondom eHealth te verzamelen, te bundelen en wijd te verspreiden. Daarnaast verrichten studenten fysiotherapie momenteel praktijkgericht onderzoek naar de acceptatie van eHealth door fysiotherapeuten. Online laten zij zien dat voor sommige klachten digitale ondersteuning een prima alternatief is.

‘Oh is dat eHealth’

Eén van de uitkomsten van de werkplaats is een facebookpagina met het initiatief ‘Oh is dat eHealth’. Liken en delen jullie de bijdrage van de fysiotherapiestudenten Michelle Bakker, Bob van de Geijn, Laura Meijer en Rick Verburg aan de Facebook campagne “Oh is dat eHealth”? Neem ook een kijkje bij andere eHealth toepassingen. Zo worden meer mensen zich bewust van de digitale zorgmogelijkheden en wordt online behandelen hopelijk op korte termijn geïntegreerd binnen de zorg.

Like en deel het filmpje van de studenten van Hogeschool Leiden

Bekijk het filmpje

Filmpje van studenten Fysiotherapie: 'Oh is dat eHealth' - Hogeschool Leiden

De werkplaats eHealth staat onder leiding van Vilans en wordt gefinancierd door ZonMw. Meer informatie over eHealth vind je op  de website van Vilans.