Hogeschool Leiden

Webinar Naar Duurzame Gedragsverandering

8 oktober 2020 - Op 17 september 2020 hebben John Verhoef en Arlette Hesselink een bijdrage geleverd aan het webinar ‘Naar Duurzame Gedragsverandering’. Deze online sessie werd georganiseerd door Vitale Delta.

In het webinar heeft Gitte Kloek (lectoraat Gezonde Leefstijl in een Stimulerende Omgeving van De Haagse Hogeschool) een toelichting gegeven op een gedragsveranderingsraamwerk: het Behavioural Change Wheel (BCW) van Michie et al. Daarna heeft Arlette uitgelegd hoe er binnen het BiBoZ project gebruik gemaakt is van dit BCW.

Na een korte discussie over het raamwerk en de toepassing ervan heeft Ido de Vries (lectoraat Sociale Innovatie en Ondernemerschap van Hogeschool Leiden) verteld hoe dit gedachtengoed past binnen de wijk. Daarbij heeft hij gebruik gemaakt van het voorbeeld de Vitality Club Stevenshof in Leiden.

De bijeenkomst is goed bezocht en veel mensen hebben de opname teruggekeken. Er zijn veel positieve reacties en nuttige tips ontvangen.

Heeft u het webinar niet kunnen zien, of wilt u het nog eens terugkijken? Dan kan dat via de website van Vitale Delta. U kunt daar komen via deze link:

WEBINAR Naar Duurzame Gedragsverandering

U kunt via deze link meer informatie lezen over het BiBoZ project.