Hogeschool Leiden

UNC-ZH interviewt John Verhoef over samenwerking

14 juli 2021 - Het Universitair Netwerk voor de Care sector Zuid-Holland (UNC-ZH) heeft lector John Verhoef (Hogeschool Leiden) geïnterviewd over hun samenwerking.

Opdrachten voor studenten

Dankzij deze samenwerking kunnen studenten van de Bacheloropleiding Fysiotherapie van Hogeschool Leiden deelnemen aan het oplossen van echte praktijkproblemen. Vanuit het UNC-ZH hebben de studenten twee opdrachten gekregen over de toepassing van eHealth in de geriatrische revalidatie. De eerste groep studenten is aan de slag gegaan met een vooronderzoek over het opstellen van een vragenlijst naar het gebruik van eHealth binnen de geriatrische revalidatie. Een tweede groep studenten is hiermee verder gegaan en heeft de vragenlijst uitgezet in Nederland en hebben meegewerkt aan de analyse van de uitkomsten. 

De succesvolle uitvoering van de opdrachten hebben ervoor gezorgd dat het UNC-ZH voor de toekomst in overleg met het lectoraat Eigen Regie bij Fysiotherapie & Beweegzorg nieuwe opdrachten zal gaan opstellen die op elkaar zijn afgestemd. De verschillende studentengroepen kunnen zo in een soort estafettevorm een bepaald thema over een langere tijd uitwerken. Daarnaast hebben de studentopdrachten ook direct invloed op de inhoud van het onderwijs in zorgtechnologie binnen het curriculum van de opleiding. 

Het UNC-ZH

Het UNC-ZH verbetert de ouderenzorg in verpleeg- en verzorgingshuizen via wetenschappelijk onderzoek. Het netwerk bestaat uit het LUMC en twaalf aaneengesloten zorginstellingen in Zuid-Holland.

Lees het gehele interview ( pdf, 279 KB ).