Hogeschool Leiden

Masterclass ‘Uit je Praktijk naar de wijk’

28 maart 2023 - De zorg verandert van behandeling in het ziekenhuis naar thuis en in de wijk. Hoe krijg je bij fysiotherapeuten over het voetlicht dat zij bij uitstek de zorgprofessional zijn die een rol in de wijk kunnen pakken?

Door in een masterclass hier een levendig gesprek over te organiseren! 

Met aan tafel gespreksleider Frowine den Oudendammer, lector Eigen Regie Petra Siemonsma en twee fysiotherapeuten met een schat aan ervaring in de wijk Ron van Leeuwen en Erzy Kassens. Meer dan 120 fysiotherapeuten luisterden mee en deelden hun inzichten en meningen via de Mentimeter.

De boodschap van de sprekers was duidelijk. Pak als fysiotherapeut een voorlopers rol in de wijk door te onderzoeken met de bewoners wat er speelt. Zorg dat je aan tafel komt met andere instanties rondom zorg en welzijn, zoek naar een gedeeld belang en breng bewoners in de wijk letterlijk in beweging.

De belangrijkste lessen, tips en handvatten uit deze masterclass bundelen in een praktische ‘Fysio in de Wijkgids’. Die reiken we uit tijdens een netwerkborrel op dinsdag 18 april waarin we fysiotherapeuten uitnodigen om met de sprekers van de masterclass van gedachten te wisselen. Hopelijk zijn ze dan zo enthousiast dat ze besluiten om zich aan te melden voor de master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg.

Hogeschool Leiden

Terugkijken?

Dat kan hier