Hogeschool Leiden

Subsidieaanvraag voor vervolg BiBoZ ingediend

14 april 2021 - Samen met onze Vitale Delta partners De Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam heeft het lectoraat op 13 april 2021 een RAAK mkb subsidieaanvraag ingediend.

BiBoZ-DPF

De aanvraag is een vervolg op het BiBoZ-project (Blijf in Beweging ondersteuning Zorgprofessionals) waarin de BiBoZ-methode is ontwikkeld en uitgeprobeerd in de praktijk.

Met de nieuwe subsidieaanvraag wil men de methode klaar te maken voor gebruik in de dagelijkse praktijk. Hiertoe wordt de BiBoZ-methode geïntegreerd in zowel de behandelroutine van de eerstelijns fysiotherapiepraktijk als in de administratieve routine. Het project heet 'BiBoZ-DPF', waarbij DPF staat voor Dagelijkse Praktijk Fysiotherapie.

Ontwikkeling implementatiestrategie 

Indien de subsidieaanvraag wordt toegekend gaan we samen met fysiotherapeuten, cliënten, studenten en docentonderzoekers van de drie hogescholen een implementatiestrategie ontwikkelen voor de BiBoZ-methode. Vervolgens gaan we de methode in zes fysiotherapiepraktijken implementeren.

Om de implementatiestrategie, de implementatie en de effecten van het toepassen van de BiBoZ-methode te evalueren passen we een hybride implementatie-effectstudie toe. 
Het is de bedoeling dat aan het eind van het project de BiBoZ-methode via het Innovatie Platform Fysiotherapie beschikbaar komt voor alle fysiotherapiepraktijken in Nederland. 

Voor de zomer wordt aangegeven of we een goede kans maken om de subsidie te ontvangen en uiterlijk 1 november 2021 weten we zeker of we kunnen starten met het project.   

Meer weten

Voor meer informatie over de BiBoZ-methode kunt u terecht bij projectleider Arlette Hesselink ([email protected]).