Hogeschool Leiden

Save the date: Kick off BiBoZ

13 juli 2022 – Op 20 september 2022 van 14.30 tot 18.00 uur vindt de Kick off BiBoZ Praktijk Situatie op Hogeschool Leiden plaats.

Het doel van deze middag is om gebruik te maken van verschillende expertises om zo een implementatiestrategie voor BiBoZ te kunnen ontwikkelen. Tijdens deze middag is er een gemengde groep met vertegenwoordigers aanwezig zoals fysiotherapeuten, kennisinstellingen, beroepsvereniging, ervaringsdeskundigen, studenten, docenten en lectoren.

Na de inloop start de middag om 15.00 uur met interactieve werkvormen en presentaties. Om 17.00 uur wordt de middag afgesloten met een borrel. 

Arlette Hesselink

"Samen kunnen we echt wat betekenen voor BiBoZ".

Arlette Hesselink

BiBoZ-praktijkstudie

De RAAK-MKB subsidie voor het vervolg van het BiBoZ-project is toegekend. De officiële start voor het vervolgproject is 1 september 2022.

De komende twee jaar gaat het BiBoZ-team samen met professionals en cliënten de BiBoZ-methode optimaliseren en een implementatiestrategie ontwikkelen voor de dagelijkse fysiotherapiepraktijk. Vervolgens wordt een hybride implementatie-effectonderzoek uitgevoerd in zes fysiotherapiepraktijken. Daar wordt de implementatiestrategie, de implementatie en de effecten van de BiBoZ-methode geëvalueerd. Aan het einde van dit project wordt de BiBoZ-methode landelijk opgeschaald.

Het project wordt uitgevoerd door Hogeschool Leiden, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam), zes fysiotherapiepraktijken, zorginnovatiebedrijf Zorg1, cliëntenorganisatie DVN en beroepsvereniging KNGF. Zij worden geadviseerd door een breed samengestelde klankbordgroep. 

Hogeschool Leiden

Meer weten?

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Arlette Hesselink (projectleider) via hesselink.a@hsleiden.nl. Of lees meer over het BiBoZ-project.