Hogeschool Leiden

Save the date: Kick off BiBoZ Praktijk Situatie

13 juli 2022 – Op 20 september 2022 van 14.30 tot 18.00 uur vindt de Kick off BiBoZ Praktijk Situatie op Hogeschool Leiden plaats.

Het doel van deze middag is om gebruik te maken van verschillende expertises om zo een implementatiestrategie voor BiBoZ te kunnen ontwikkelen. Tijdens deze middag is er een gemengde groep met vertegenwoordigers aanwezig zoals fysiotherapeuten, kennisinstellingen, beroepsvereniging, ervaringsdeskundigen, studenten, docenten en lectoren.

De inloop is vanaf 14.30 uur. Van 15.00 tot 17.00 uur zijn er verschillende (interactieve) presentaties en gaan we samen aan de slag. Om 17.00 uur sluiten we af met een borrel.

Arlette Hesselink

"Samen kunnen we echt wat betekenen voor BiBoZ".

Arlette Hesselink

BiBoZ-praktijkstudie

De RAAK-MKB subsidie voor het vervolg van het BiBoZ-project is toegekend. De officiële start voor het vervolgproject is 1 september 2022.

De komende twee jaar gaat het BiBoZ-team samen met professionals en cliënten de BiBoZ-methode optimaliseren en een implementatiestrategie ontwikkelen voor de dagelijkse fysiotherapiepraktijk. Vervolgens wordt een hybride implementatie-effectonderzoek uitgevoerd in zes fysiotherapiepraktijken. Daar wordt de implementatiestrategie, de implementatie en de effecten van de BiBoZ-methode geëvalueerd. Aan het einde van dit project wordt de BiBoZ-methode landelijk opgeschaald.

Het project wordt uitgevoerd door Hogeschool Leiden, De Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam), zes fysiotherapiepraktijken, zorginnovatiebedrijf Zorg1, cliëntenorganisatie DVN en beroepsvereniging KNGF. Zij worden geadviseerd door een breed samengestelde klankbordgroep. 

Hogeschool Leiden

Meer weten?

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Arlette Hesselink (projectleider) via [email protected]. Of lees meer over het BiBoZ-project.