Hogeschool Leiden

Positieve beoordeling voor nieuwe fysiotherapie master

31 oktober 2019 - Na een enerverende visitatie dag voor de nieuwe master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg kwam het panel met een positieve uitslag op alle standaarden. De master start in september 2020.

“Wij hebben vandaag een mooie didactische aanpak gezien. Wij zijn onder de indruk van de visie op gezondheidszorg (in de wijk), waarbij de individuele behoeften centraal staan. Ook het enthousiasme bij het team was aansprekend.”

Het panel

De nieuwe master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg leidt fysiotherapeuten op tot spil rond de beweegzorg van bewoners in de wijk. De opleiding is ontwikkeld om een passend antwoord te bieden op de veranderingen in de zorg die een andere rol van burger én zorgverlener vragen.

John Verhoef - lector Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg

“Zorgstelsels staan overal ter wereld onder druk. Er is een disbalans tussen zorgvraag en zorgaanbod en daardoor wordt een toenemend beroep gedaan op de eigen verantwoordelijkheid van de patiënt en diens omgeving. Dat vergt, naast gedegen vakkennis, andere competenties van de zorgprofessional die zich steeds meer dient te ontwikkelen tot coach.”

John Verhoef - lector Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg

Infographic Master Fysiotherapie en Wijkgerichte-Beweegzorg

Download de infographic ( pdf, 2.33 MB )

In afwachting van het definitieve positieve advies van de NVAO staat de opleiding in de startblokken om aan de slag te gaan met de werving. De master start in september 2020 met een eerste groep studenten.

Meer informatie

Bekijk de opleidingspagina van de Master Fysiotherapie en Wijkgerichte Beweegzorg of laat je contactgegevens achter en wij houden je op de hoogte van nieuws rondom de master.