Hogeschool Leiden

Petra Siemonsma te gast in podcastaflevering Physio Global

20 juni 2022 – Petra Siemonsma, lector Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg, was te gast in de 15e podcastaflevering van Physio Global.

Eigen regie en wijkgericht werken

In deze aflevering gaan Petra en host Melvin Bos in gesprek over het belang van eigen regie en wijkgericht werken in de fysiotherapie. Beide begrippen zijn voor veel zorg- en welzijnsprofessionals belangrijke thema’s. Petra laat zien hoe deze voor de fysiotherapie en beweegzorg van belang zijn hoe je als fysiotherapeut de vertaalslag naar de patiënt maakt. 

Petra Siemonsma

Ontzettend leuk om een podcast op te nemen die door heel veel collega’s uit het vak beluisterd wordt. En spannend ook, want je collega’s zijn natuurlijk kritische luisteraars.

Petra Siemonsma

Verder wordt er gekeken welke rol de fysiotherapeut binnen de wijk heeft. Maar ook welke competenties de fysiotherapeut nodig heeft om in samenwerking de beweegzorg voor de patiënt in de wijk te optimaliseren.

De take-home messages van Petra zijn: "Eigen regie is heel waardevol en kwetsbaar" en "de wijk is waar het gebeurt." 

Beluister de gehele aflevering.

Hogeschool Leiden

Meer weten?

Wil je meer weten over het het lectoraat Eigen Regie bij Fysiotherapie en Beweegzorg? Lees de pagina over het lectoraat.