Hogeschool Leiden

Onderzoeksvacatures

Het kenniscentrum Duurzaam Organiseren heeft regelmatig vacatures voor onderzoek, waaronder diverse kansen voor afstudeerders van opleidingen binnen en buiten Hogeschool Leiden.

Momenteel bestaan bij het kenniscentrum de volgende onderzoeksvacatures:

Afstudeeronderzoek naar het snijvlak communicatie en diversiteit 

Er zijn diverse snijvlakken tussen communicatie en diversiteit. Een belangrijke vraag is hoe leidinggevenden richting kunnen geven aan diversiteit en hoe ze daarover communiceren. Een interessante vraag is bijvoorbeeld hoe het toch kan dat grote bedrijven met dure marketingafdelingen toch nog steeds commercials maken die ze na korte tijd moeten intrekken wegens beschuldigingen van racisme, zoals Volkswagen, H&M en Heineken

Een mogelijkheid is om met marketingafdelingen en communicatiebureaus in gesprek te gaan over de relatie tussen diversiteit binnen organisaties en het effect van hun communicatie. Bekijk ook het filmpje over diversiteit en cultuur in organisaties.

Afstudeerders worden uitgenodigd zich te melden met een voorstel bij een van de lectoren van deze kennislijn.

Afstudeeropdracht: Implementatie omgevingswet

De Omgevingswet is een aangenomen maar nog niet ingegane Nederlandse wet die een verregaande vereenvoudiging van het stelsel van wetgeving voor de ontwikkeling en het beheer van de leefomgeving (omgevingsrecht) beoogt, door tientallen wetten en honderden regels te bundelen in één nieuwe wet

Succesvolle implementatie van deze wet heeft zowel juridische als communicatieve uitdagingen. Het kenniscentrum bevordert onderzoek naar dit snijvlak via Livinglabs en via afstudeeronderzoek, zoals in multidisciplinaire scripties die belanghebbenden verder helpen.

Afstudeerders worden uitgenodigd zich te melden met een voorstel bij een van de lectoren van deze kennislijn.

Afstudeeropdracht: Onderzoek naar omvang en inhoud van het communicatievak

Hogeschool Leiden, Hanzehogeschool Groningen en de beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals Logeion doen sinds 2018 samen een nationaal onderzoek naar het aantal communicatieprofessionals in Nederland. Inmiddels is al het nodige in kaart gebracht en gepubliceerd maar er is nog vee te doen.

Lees meer hierover op de vacaturepagina van het Lectoraat PR & Transparantie.