Opening LivingLAB Circulaire Leefomgeving

Onderzoek

Binnen het lectoraat Duurzaam & Circulair Ondernemen staan verschillende onderzoeksthema’s centraal. De focus is hierbij de rol van bedrijven in de transitie naar duurzaamheid en circulariteit, het ontwikkelen van business modellen, diensten en producten die bijdragen aan een duurzame, circulaire en inclusieve maatschappij. Het onderzoek is zo veel mogelijk praktijkgericht en in samenwerking met bedrijven, gemeentes en ngo’s. Waar mogelijk worden studenten van de opleiding Commerciële Economie en de andere opleidingen van de faculteit Management & Bedrijf het ons onderzoek betrokken.

Moment heeft het lectoraat Duurzaam & Circulair Ondernemen drie onderzoeksgebieden:

  • Living Lab Circulaire Leefomgeving;
  • Klanten waarden in circulaire textielproducten;
  • De rol van ondernemers in de vermindering van plastic vervuiling.

Daarnaast is het lectoraat betrokken bij het Erasmus Impact Center aan het traject Conscious Business.

LivingLab Circulaire Leefomgeving

Om de transitie naar een circulaire economie te verstellen heeft Hogeschool Leiden samen met een netwerk van consortiumpartners het Living Lab Circulaire Leefomgeving opgezet. In samenwerking met onder andere ondernemersgemeenschap Area071, innovatiecentrum PLNT, stakeholdercommunicatie facilitator Perspectivity, incubator organisatie BioPartner Center Leiden en verschillende (lokale) overheden, hebben wij het doel urgente praktijkvragen rond het onderwerp circulaire transitie van de leefomgeving innovatief te beantwoorden.

In het LivingLab experimenteert het lectoraat graag samen met innovatieve ondernemers, partijen uit de bouwsector, kennisinstellingen, overheidsorganisaties en (toekomstige) bewoners met niet alleen technische oplossingen maar ook besluitvormings- en implementatieprocessen, multi-stakeholder businessmodellen en co-creatie van circulaire producten en diensten.

Geïnteresseerd om samen te werken met het LivingLab Circulaire Leefomgeving? Neem dan contact op met Julia Planko via planko.j@hsleiden.nl.