Hogeschool Leiden

Minor Duurzame Handel

Het lectoraat Duurzaam & Circulair Ondernemen is verder betrokken bij het ontwikkelen van de nieuwe minor ITHRE (kort voor International Trade, Human Rights and the Environment). Deze minor is een samenwerkingsverband tussen de lectoraten Recht & Rechtvaardigheid en Duurzaam & Circulair Ondernemen aan de ene kant en de opleidingen Commerciële Economie en HBO-Rechten aan de andere kant. 

De minor gaat van start in het jaar 2022-2023. Deze module kan ingezet als een verbreding of een verdieping voor verschillende studierichtingen. Bekijk onderstaande introductievideo en ontdek wat deze interdisciplinaire minor voor jou kan betekenen.

Inschrijven minor ITHRE

For information in English, please consult the English minor page.

Het is anno 2022 steeds belangrijker om rekening te houden met (milieu)herstellende activiteiten. Bedrijven hebben de verantwoordelijkheid om mensenrechten en het milieu te respecteren in hun internationale toeleveringsketens, maar hoe geven zij dit het beste vorm?

In deze minor (3-6 maanden keuzevak) leren studenten hoe bedrijven hun directe of indirecte bijdrage aan mensenrechtenschendingen en een eventuele negatieve impact op het milieu kunnen verminderen. Internationaal verantwoord ondernemen wordt steeds proactiever opgenomen in de activiteiten van bedrijven, rechtbanken, wetgevers, overheden en andere belanghebbenden. Ook internationale richtlijnen die bedrijven verplichten om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen acties, die van hun leveranciers en hun partners, worden snel ontwikkeld op nationaal en Europees niveau.

De minor speelt in op de laatste internationale wetgeving voor bedrijven op het gebied van mensenrechten en milieu. Leer hierover meer in het persbericht van OHCHR.

Voor wie is de minor bedoeld?

Studenten van alle opleidingen zijn van harte welkom om zich in te schrijven voor deze nieuwe minor. Het betreft een interdisciplinaire minor en is hierdoor een uitstekende keuze voor o.a. studenten Bedrijfskunde, Rechten, Economie, Marketing, Communicatie, Logistiek, Duurzaamheid, Journalistiek en vergelijkbare studierichtingen. 

Lees alles over de inschrijvingsprocedure op onze English minors-pagina.