Opening LivingLAB Circulaire Leefomgeving

Afstudeerlab

In het Afstudeerlab Duurzaamheid werken studenten van de opleiding Commerciële Economie aan vraagstukken uit het beroepenveld. Ondernemers die willen verduurzamen, of al duurzaam zijn, of de overstap naar de circulaire economie willen maken, kunnen hun specifieke vraagstuk indienen bij het Afstudeerlab Duurzaamheid.

Studenten van de Hogeschool Leiden werken dan onder begeleiding van een afstudeerbegeleider en inhoudelijke experts op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie uit het Lectoraat Duurzaam & Circulair Ondernemen aan dit vraagstuk. Ze werken samen met andere studenten die ook duurzaamheidsvraagstukken oplossen in een tutorgroep. Door de directe verbinding met het Lectoraat Duurzaam & Circulair Ondernemen kunnen ze makkelijk extra expertise op het gebeid van duurzaamheid aantappen. Uiteraard worden ze zoals alle afstudeerders begeleid door de afstudeerbegeleider vanuit Hogeschool Leiden, zoals de stagebegeleider vanuit het bedrijf waarvoor zij hun afstudeeropdracht uitwerken.

Afhankelijk van het vraagstuk van het bedrijf, zou een afstudeeropdracht kunnen zijn - het opstellen van: een businessmodel, businessplan, social media plan, marketing plan, marktonderzoek, klantenonderzoek, etc. Voor meer informatie lees: Afstudeeropdrachtformat voor Commerciële Economie ( pdf, 187 KB ).

Duurzame ondernemers, opgelet!

Heeft u een interessant vraagstuk of probleem liggen op het gebied van duurzaamheid? Wellicht dat een student van de Hbo opleiding Commerciële Economie (CE) u hierbij kan helpen. In het laatste jaar van de opleiding werken de studenten zelfstandig aan een afstudeeropdracht binnen een organisatie. Dit doen zij in een tijdbestek van vijf maanden. Zo kan een student bijvoorbeeld stage lopen bij uw organisatie en naast de afstudeeropdracht ook andere opdrachten oppakken. Een mooie kans, bijvoorbeeld als u toekomstig talent met een duurzame mindset wilt binnenhalen. Interesse? Neem dan contact op met Mano Audhoe [email protected].