Mario Sarrechia

Hogeschool Leiden

Mario wil het vak muziektheorie onder het stoffige stigma vandaan halen. Naast het ambachtelijke wil hij vooral ook de praktische kant benadrukken. Als klavecinist wordt hij dagelijks geconfronteerd met de praktische kant van het muziektheoretische. Met deze insteek geeft hij dan ook les aan de studenten van de opleiding Docent Muziek. Zijn kennis en ervaring deelt hij ook op andere manieren. Zo werd hij in onder andere gevraagd om te spreken tijdens de NEMA-conferentie bij de University of Cambridge.

Het verhaal van Mario

Mario studeerde in 2015 met grote onderscheiding af aan het Conservatorium van Amsterdam met als hoofdinstrument het klavecimbel. Hij had hier het voorrecht om les te krijgen van grote namen als Bob van Asperen, Menno van Delft en Gustav Leonhardt. Na zijn opleiding begon Mario naast zijn carrière als beroepsmusicus een eigen lespraktijk. Als klavecinist gaf hij concerten in enkele vooraanstaande concertzalen van Europa en Japan met ensembles als oa. La Petite Bande (Sigiswald Kuijken), Nordic Baroque Orchestra (Enrico Onofri), La Sfera Armoniosa (Mike Fentross) en RedHerring (Patrick Denecker). Met La Petite Bande heeft hij enkele cd-opnames op zijn naam staan, alsook een solo cd.

Naast zijn werkzaamheden als continuo-speler is Mario ook vaak gevraagd als solist voor verschillende met programma’s: van vroege barokmuziek uit de Lage Landen tot meesterwerken uit de Franse hoog-barok. Ook is hij bevlogen leider van zijn eigen ensembles Amsterdam Corelli Collective en Les Scaramouches. 

Het mooiste wat het menselijk brein ooit heeft voorgebracht, moet de muziek van Bach zijn.

Mario Sarrechia