Antje de Wit

Foto Antje de Wit | Docent bij Opleiding Docent Muziek

Antje werkt in Leiden als docent Zang voor de opleiding Docent Muziek. Zingen is een unieke manier om jezelf te leren kennen, om je eigen stem en muzikaliteit te ontwikkelen en bovenal om in contact te komen met anderen.

Het verhaal van Antje

Als zangdocent wil ik mensen hun eigen stemklank laten ontdekken en een authentieke muzikale expressie laten ontwikkelen. Ik werk in eerste instantie vanuit de Lichtenberger stempedagogiek, ook wel Lichtenberg Methode genoemd, en combineer met andere vocale technieken. De Lichtenberger Methode gebruikt de klank zelf als een voertuig tot zelfregulatie en ontspanning. Het resultaat is meer zanggemak en een klankvolle stem. In het vak Zang geven we jou een een aanpak en 'tools', opdat jouw eigen stem en muzikaliteit kan klinken ofwel zich kan 'onthullen'. 

Samen zingen geeft plezier en verbinding in een team, groep of klas. Zingen is belangrijk.

Antje de Wit

Antje heeft zang en zangpedagogiek gestudeerd aan de Schumann-academie (afronding in 2009). Daarna heeft zij zich gespecialiseerd in de Lichtenberger stempedagogiek. Ze was in 2012-2017 bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen (NVZ) en Participeert in het Nederlandse netwerk voor Lichtenberger Docenten.

In 2001 rondde ze de opleiding voor koordirigent van de SNK (nu Unisono) en kerkmusicus van de NSGV af. Tevens naam ze deel aan de jaarlijks terugkerende Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten. Tot 2001 was Antje als universitair docent Milieukunde werkzaam aan de Leidse Universiteit. Zij was onderwijs- coordinator en gaf colleges en werkgroepen. Zij studeerde biologie in Leiden. 

Antje de Wit is zangpedagoog, koordirigent, kerkmusicus en sopraan. In haar werk zoekt zij de verbindingen tussen muzikale stijlen, kunst-disciplines, culturen en/of levensbeschouwingen. Zie voor haar huidige werkzaamheden www.antjedewit.nl

Overzicht docententeam | Inhoud hbo muziekopleiding Leiden | Veelgestelde vragen