Docent Dans/ Euritmie

Is Docent Dans/Euritmie iets voor jou?

Jij bent bevlogen en spiritueel. Je hebt een passie voor dansen en zelfexpressie, maar ook voor andere mensen. Wat beweegt hen en hoe bewegen ze? Naast interesse en motivatie heb jij aantoonbaar talent op kunstzinnig en op pedagogisch gebied. We beoordelen jouw talenten en geschiktheid in een speciaal toelatingsprogramma.

Voor het slagen van je studie en voor jouw succes in het latere werkveld, is het belangrijk dat je talent hebt voor euritmie en voor de pedagogische aspecten van het latere beroep. Maar ook dat je in staat bent en je vrij voelt om een gedicht of tekst voor te dragen. Je bent breed ontwikkeld en je bent geïnteresseerd in cultuur in het algemeen, in klassieke muziek en poëzie in het bijzonder en in de antroposofie. Verder heb je een redelijke beheersing van de Nederlandse, Duitse en/of Engelse taal.

Docententeam opleiding Docent Dans/Euritmie

Bij de opleiding Docent Dans/Euritmie werkt een enthousiaste groep musici en docenten. Niet alleen geven ze les aan Hogeschool Leiden, ze staan daarnaast ook middenin het werkveld.

“Eerder heb ik al de Vrijeschool Pabo gedaan en daarna heb ik negen jaar lesgegeven, waarvan zes jaar in Maastricht. Daar leerde ik de euritmietherapie kennen. Euritmie heeft altijd al mijn belangstelling gehad, dus toen het bleef kriebelen, besloot ik deze opleiding te gaan doen. De opleiding tot Docent Dans/euritmie is ontzettend veelzijdig. Ik leer bijvoorbeeld veel nieuwe gedichten en muziekstukken kennen. Ook krijgen we ondersteunende vakken als anatomie en muziektheorie en verder natuurlijk alle vormen van euritmie: woord-, toon- en pedagogische euritmie. Het is wel een opleiding die veel van je vraagt, ook fysiek. Je gaat een ontwikkeling door. En je moet veel doorzettingsvermogen hebben."

Yvette Husmann, student Docent Dans/Euritmie