Martje Brandsma

Martje Brandsma

Martje’s expertise ligt bij de euritmische vakken. Bij de opleiding Docent Dans/Euritmie verzorgt ze lessen staafeuritmie, tooneuritmie, woordeuritmie, instrumentscholing en esthetica. Daarnaast is ze lid van de Aannamecommissie, de PR-commissie en is ze studieloopbaanbegeleider.

Het verhaal van Martje

Martje studeerde hbo Euritmie aan de voormalige Euritmie Academie (Bachelor of Education) in Den Haag en de Bühnenausbildung in Dornach (CH). Daarnaast volgde zij tal van masterclasses en nascholingscursussen voor verdieping in o.a. performance, improvisatie en creatief ondernemerschap. Ook beoefende zij als docente stijldans en kidsswing verschillende andere dansstijlen, zoals klassiek- en modern ballet.

Ze is sinds 2010 docent aan de opleiding Docent Dans/Euritmie aan Hogeschool Leiden. Met enthousiasme en oog voor persoonlijke ontwikkeling brengt Martje haar euritmische vakkennis en kunde in de lessen. Haar focus bij het lesgeven ligt op de instrumentscholende kant en op de verdieping van het euritmische kunnen van de studenten. Sleutelwoorden in haar manier van lesgeven zijn creativiteit, improvisatie en autonomie.

Naast haar werkzaamheden als docent verzorgt ze workshops en amateurcursussen in binnen- en buitenland en is ze actief als uitvoerend kunstenaar (Performance) in o.a. film, locatieperformances en middelbareschoolprojecten.

De taal van de dans is universeel en kan door ieder mens gesproken en begrepen worden.

Martje Brandsma