Digitale vingerafdruk

Burgemeester Den Haag bezoekt IoT Forensics Lab

10 juni 2021 - Op 9 juni bracht burgemeester van Den Haag Jan van Zanen een kort bezoek aan het Internet of Things Forensics Lab, dat onderdeel is van de HSD Campus.

Van Zanen maakte de stop tijdens zijn fietstocht langs de IT Security Campus, die bestaat uit The Hague Tech, Yes!Delft en the Hague Security Delta.

Burgemeester van Den Haag Jan van Zanen in het  IoT Forensics Lab
Burgemeester van Den Haag Jan van Zanen in het IoT Forensics Lab

Het IoT Forensics Lab is onderdeel van het lectoraat Digital Forensics & E-Discovery. Opleidingsmanager Informatica Jos Griffioen legde aan de burgemeester uit waarom dit lab op de HSD Campus in Den Haag staat en hoe de samenwerking met partners zoals het NFI, Ministerie van Justitie & Veiligheid en verschillende andere organisaties binnen het onderwijs vorm krijgt. Eén van de stagiaires van de hogeschool vertelde van Zanen over het soort Internet of Things (IoT) product waar hij aan werkt in het kader van zijn forensisch onderzoek. Ook kreeg de burgermeester tijdens zijn bezoek uitgebreid verslag over 'privacy proof data delen' en het gebruik van Artificial Intelligence (AI) toepassingen.

Meer weten

Meer lezen over het bezoek van de burgermeester en de onderwerpen die zijn besproken? Lees dan het artikel via thehaguesecuritydelta.com. Of bekijk de onderzoekspagina over het IoT Forensics Lab.