Jurrien Bijhold

Hogeschool Leiden

Met de komst van Jurrien Bijhold worden de werkzaamheden van het lectoraat E-Discovery verbreed naar andere specialisaties binnen de opleiding Informatica. De nieuwe carrièrestap als docent-onderzoeker is deels een voortzetting van zijn eerdere werkzaamheden voor het NFI, al is de onderwijscomponent relatief nieuw.

In februari 2020 start Bijhold met de minor Mixed Reality in Onderzoek, waar studenten leren om te gaan met het gebruik van Virtual - en Mixed Reality voor onderzoek en aanpak van ongewenste situaties. Denk aan plaatsen waar mogelijk een ongeluk of een misdrijf heeft plaatsgevonden

Achtergrond en expertise

Jurrien Bijhold is een gepromoveerd natuurkundige die in de jaren 80 de opkomst van de ict heeft meegemaakt en sindsdien altijd heeft geprobeerd de ontwikkelingen in met name het gebruik van mulitimedia en serious gaming te volgen en waar mogelijk te sturen. 

Jurrien heeft ruim 25 jaar bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gewerkt en in het onderzoek voor politie en rechtbanken altijd gezocht naar mogelijkheden voor het gebruik van innovatieve ICT. Hij hield zich daar onder andere bezig met kennismanagement, bekwaamheidstesten en visualisering van de plaats delict.