Hogeschool Leiden

Informatiemarkt

Een onderdeel van het programma tijdens het Symposium E-Discovery 2019 is de informatiemarkt. Op deze markt maak je kennis met een deel van onze partners.

PwC

Logo PwC

Bij PwC in Nederland werken ongeveer 4800 mensen met elkaar samen vanuit twaalf vestigingen. PwC Nederland helpt organisaties en personen de waarde te creëren waarnaar zij op zoek zijn. Wij zijn lid van het PwC-netwerk van firma’s in 158 landen met meer dan 236.000 mensen. Wij zien het als onze taak om kwaliteit te leveren op het gebied van assurance-, belasting- en adviesdiensten. Op het gebied van eDiscovery ondersteunen we veel organisaties met het reageren op compliance vraagstukken en het uitvoeren van onderzoeken.

Meer informatie over PwC

Stellar Data Recovery

Hogeschool Leiden

Roots in data recovery

Stellar® Data Recovery has its roots in the field of recovering lost or inaccessible data from a wide variety of (damaged) data carriers such as hard drive disks (HDD’s), SSD’s, SD-Cards, mobile phones, smartphones, pen drives, USB-sticks, laptops, PC’s, SAN and NAS systems, RAID systems, corporate server systems with virtual machines, and so on. Stellar is serving millions of people with its software and services worldwide. For many corporate & governmental clients, Stellar Data Recovery is the last resort in case of important data loss incidents.

Data recovery as preparation for forensic searches

Often data carriers are not accessible to forensic tools. The first step is to recover the raw data from the damaged data carrier such as severely damaged hard drives, broken microchips or destroyed smartphones. Stellar developed several techniques to perform such data recovery operations prior to forensic analysis.

Chip-off

On the stand, Stellar® shows different tools that are used with so-called 'chip-off' data recovery.

Data erasure audits

Stellar® performs data erasure audits resulting in a written statement. This can be for the purpose of testing third-party software or for testing the results from a batch of supposedly wiped devices.

Business and governmental customers

Where governmental institutions as FBI and NFI are merely serving governmental organizations, Stellar® serves governmental and business organizations alike. The service of Stellar is fast and cost-efficient, which allows customers to act timely on threats and data loss incidents.

More about data recovery - Data Recovery

DataExpert

Logo DataExpert

DataExpert - your partner against (cyber)crime

Een veilige samenleving, daar dragen de medewerkers van DataExpert dagelijks aan bij. Wij zijn de kennis- en technologiepartner op het gebied van criminaliteitsbestrijding en databeveiliging. Met onze expertise, innovatieve software, training en support ondersteunen we u in de strijd tegen misdaad, fraude en (cyber)criminaliteit.

Onafhankelijke oplossingen

In 25 jaar is DataExpert uitgegroeid naar onafhankelijke kennis- en technologiepartner voor onder andere politie, defensie en alle opsporings- en veiligheidsdiensten. Behoeften op het gebied van databeveiliging en forensisch onderzoek vertalen we naar passende oplossingen. Onze jarenlange ervaring en expertise in de markt van Openbare Orde en Veiligheid helpt ons daarbij.
Onze ambitie is om door inzet van onze kennis, software en diensten elke misdaad- en fraudezaak op te lossen en de impact van cyberaanvallen en risico’s op datalekken tot nul te reduceren.

Meer informatie over DataExpert

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI)

Hogeschool Leiden

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) is de beroepsvereniging van wo en hbo ingenieurs in Nederland met 20.000 leden.

KIVI is in 1847 opgericht om het land te adviseren over techniek in de tijd van de industriële revolutie. Op dit moment zijn thema’s als big data, internet of things, cyber security en artificiële intelligentie actueel.
KIVI biedt 400 kennisbijeenkomsten per jaar, bestaat uit een platform & netwerk voor ingenieurs, en biedt haar leden het tech magazine De Ingenieur.

Op de stand wordt laten zien wat het KIVI-0070Lab doet op het gebied van Cyber Security en Gaming Skills.

Meer informatie over KIVI

Forcyd

Hogeschool Leiden

Forcyd levert high-end E-Discovery, Managed Review en Cyber Forensic advies en oplossingen. Wij helpen klanten om boven complexe business problemen te staan relaterend aan fraude, juridische geschillen en datalekken.

Meer informatie over Forcyd

Tesorion

Logo Tesorion

Een nieuwe naam in de wereld van cybersecurity, maar met vele jaren ervaring op het hoogste niveau. Dat is Tesorion, de snelst groeiende specialist in cybersecurity en business continuïteit van Nederland.

Tesorion is ontstaan uit de samensmelting van een aantal gerenommeerde ondernemingen met ieder zijn eigen specialisatie op het gebied van cybersecurity. Binnen Tesorion zijn deze specialisaties geïntegreerd tot één All•in dienstverlening. Dat maakt Tesorion uniek als aanbieder van cybersecurity. Niet alleen in Nederland, maar ook daarbuiten.

Meer informatie over Tesorion

Nationale Politie

Hogeschool Leiden

Informatie over TDO

Binnen de regionale recherche (op eenheidsniveau) zijn teams digitale opsporing (TDO’s) ingericht. TDO’s bieden specialistische kennis of schaarse methoden en technieken aan de districten en andere disciplines binnen de Dienst Regionale Recherche (DRR). Een TDO bestaat uit volledig uit digitaal specialisten die ieder op een eigen specifiek terrein werkzaam zijn zoals automotive, video, internet, analyse, mobile forensics, embedded systemen en minder courante besturingssystemen. Vanuit een TDO voer je niet zelfstandig onderzoek uit maar ondersteun en adviseer je vanuit je ICT-specialisatie bij grootschalige, complexe of cybercrime-onderzoeken. Je zet je kennis specialistisch in en werkt aan het analyseren en verder ontwikkelen van opsporingsmethodieken en -instrumenten. 

Informatie over THTC

Een van de thematische rechercheteams van de landelijke recherche is volledig gericht op het opsporen van de meest geavanceerde vormen en netwerken van cybercrime. In het Team High Tech Crime werken uitsluitend digitaal specialisten aan de langlopende onderzoeken die vaak plaatsvinden in internationale samenwerkingsverbanden.

Meer informatie over de Nationale Politie

KeenCorp

Logo KeenCorp

Wat gebeurde er bij Enron op 28 juni 1999?

Tijdens onderzoek werd het KeenCorp’s Ai-algoritme getest op emails van Enron. Deze Amerikaanse gigant ging eind 2001 ten onder aan fraude als het grootste bedrijfsmatige faillissement tot dan toe. Kijkend naar de emails en de manier van schrijven van de top 150 managers zag KeenCorp de organisatie veertien maanden vóór de uiteindelijke val ten onder gaan. Maar KeenCorp zag nog iets dat geen enkele instantie eerder had opgepikt.

KeenCorp B.V. is een Nederlands bedrijf gebaseerd op wetenschap die aangeeft dat het taalgebruik van mensen belangrijke, verborgen informatie bevat. Dit taalgebruik onthult het werkelijke ‘onderbuikgevoel’ binnen een bedrijf.

Een continue, dagelijkse meting geeft aan waar het goed gaat, maar ook waar de onzichtbare spanning bij werknemers zo hoog is dat er een verhoogd risico op fraude bestaat.

Meer informatie over KeenCorp

Secura B.V.

Hogeschool Leiden

Secura is een gespecialiseerde onafhankelijke adviseur die organisaties helpt op het gebied van digitale beveiliging. Onze diensten zijn er op gericht om organisaties in staat te stellen de controle te houden over de eigen digitale beveiliging. Wij leveren beveiligingsadviezen, audits, testen, trainingen en certificeringsdiensten aan o.a. banken, overheden en zorginstellingen. Op onze stand ben je welkom voor een kennismaking, een vrijblijvend gesprek en het bespreken van de mogelijkheden die we jou kunnen bieden.

Lectoraat Digital Forensics & E-Discovery

Logo Hogeschool Leiden

De ontwikkelingen op het gebied van ICT gaan snel. Dat levert nieuwe oplossingen voor allerlei vraagstukken in de samenleving op, maar tegelijkertijd ook nieuwe vormen (cyber)criminaliteit. Om hier binnen onderwijs zo effectief mogelijk op in te spelen, doet het lectoraat Digital Forensics & E-Discovery van Hogeschool Leiden, samen met experts uit de praktijk, onderzoek naar digitale sporen en hoe je deze optimaal kunt benutten. Het lectoraat is onderdeel van de specialisatie Forensisch ICT van de opleiding Informatica aan Hogeschool Leiden.

Meer informatie over het lectoraat

Meer informatie

Programma | Sprekers