Symposium E-Discovery 2017

Symposium E-Discovery 2017 Internet of Things

& de explosieve groei van digitaal bewijs

Slimme apparaten leveren digitale sporen over gedrag. Smartphones zijn een bron van informatie in strafrechtelijke onderzoeken. Door intensief gebruik van smartphones krijgen deze digitale sporen het karakter van klassieke forensische sporen zoals vingerafdrukken en dna. Wat zijn de sporen en levert het (strafrechtelijk) bewijs?

Bezoek het symposium en ontmoet professionals en bedrijven uit de wereld van forensisch onderzoek in het Internet of Things.

* Let op: aanmelden is helaas niet meer mogelijk (maximaal aantal deelnemers bereikt).

Het symposium raakt de actualiteit. Verschillende media berichtten in maart over uitgelekte documenten van WikiLeaks en de CIA die niet alleen je smartphone kunnen afluisteren, maar zelfs ook je smart tv.

Programma

Tijd Onderdeel
12.00 uur

Inloop, koffie en broodje & bezoek aan de informatiemarkt.

13.00 uur

Welkomstwoord door Jos Griffioen, associate lector Digital Forensics & E-Discovery.

13.15 uur

Dirk Hamelinck, imec (Belgiƫ) neemt je mee naar Antwerpen City of Things.

14.00 uur Thomas Quillinan, lector bij Centre of Expertise Cyber Security  Haagse Hogeschool en onderzoeker Thales Research gaat verder in op data fusion en reasoning & IoT netwerken.
14.30 uur Hans Henseler, lector Digital Forensics & E-Discovery Hogeschool Leiden vertelt over het nieuwe digitaal forensisch laboratorium voor IoT sporenonderzoek. 
15.00 uur Pauze & bezoek aan de informatiemarkt
15.30 uur Mark Roeloffs (Nederlands Forensisch Instituut) illustreert aan de hand van forensisch onderzoek naar smart tv welke tools en technieken beschikbaar zijn.
16.00 uur Jon van Til (Nationale Politie) vertellen je meer over de kansen en bedreigingen van IoT in de opsporing.
16.30 uur

Ter afsluiting biedt Kees van Grieken, innovatie- en interimmanager Internet of Things en smart systems, de kansen en uitdagingen van Smart Buildings voor de forensisch ICT-er. 

17.00 uur Netwerkborrel op de informatiemarkt.
18.00 uur Einde programma.

Bekijk alle presentaties

Sprekers

Bekijk het overzicht van sprekers

Verschillende interessante bedrijven presenteren hun innovaties en diensten op de informatiemarkt. De organisatie is in samenwerking met het  kenniscentrum Create-IT van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Symposium E-Discovery 2017