Hogeschool Leiden

Abstracts

Bekijk het overzicht van de abstracts van de sprekers op het Symposium E-Discovery 2016.

Damiaan Zwietering, IBM

Cognitive solutions in information management

Wat is de stand van zaken rond cognitieve systemen en de diensten en toepassingen die nu beschikbaar zijn? Deze variëren van services voor het beoordelen van persoonlijke eigenschappen op basis van tekst tot aan het begeleid terugvinden van documenten en het interactief exploreren van data. Gezien de grote hoeveelheden ruwe data die beschikbaar zijn en mogelijk een rol kunnen spelen in bedrijfsmatige processen, is dit niet langer een luxe maar een noodzaak. De voortschrijdende ontwikkeling van deze hulpmiddelen laat een steeds verdergaande automatisering toe. Iedereen die dagelijks op zoek is naar bruikbare informatie of deze uit de beschikbare data probeert af te leiden, kan zijn voordeel doen met dergelijke technologie. Vorm je oordeel hierover in de presentatie en op de informatiemarkt van het symposium.

Thom Eijken, KPMG en Pieter Scherpenhuijsen, Indica

Structuring the unstructured with structured data

Er is een explosieve groei van ongestructureerde data in organisaties. De e-discovery technieken die we vandaag de dag gebruiken, zijn niet meer dan veredelde zoekmachines. Er is een mate van robotisering binnen deze systemen nodig om op een intelligentere manier de ongestructureerde data te onderzoeken. Wij laten zien dat het inbrengen van gestructureerde data in de e-discovery omgeving leidt tot effectiever onderzoek en kostenbesparingen binnen het e-discovery proces. Deze nieuwe techniek brengt geautomatiseerd koppelingen aan tussen de ongestructureerde en gestructureerde gegevens waardoor de onderzoeker op interactieve wijze deze verbanden kan verkennen en tot nieuwe inzichten kan komen.

Martijn Spitters, Blendle

Inventing the future

Het machinematig lezen van informatie zal niet de mooie toekomstbeelden waarmaken die ons worden voorgesteld. Machines die informatie alleen maar kunnen lezen zonder deze te begrijpen, kunnen niet redeneren, relativeren en de juiste beslissingen nemen. We hadden een verwachting dat robots laaggeschoold werk zouden overnemen, maar de werkelijkheid is anders. Steeds vaker worden de werkzaamheden van vertalers, juristen, analisten en beurshandelaren geautomatiseerd. De vraag of dit een wenselijke ontwikkeling is, is al lang achterhaald. De eigenlijke vraag is: ‘Hoe behouden we het kwaliteitsniveau dat we gewend zijn van mensen?’ Tijdens de presentatie wordt gedemonstreerd wat het verschil is tussen technologie die informatie kan lezen en technologie die informatie kan begrijpen. Robotiseren van informatiemanagement is een ontwikkeling die niet meer is terug te draaien. We kunnen kiezen of we meehelpen om onze toekomst vorm te geven of om op termijn werkeloos langs de zijlijn toe te kijken.

Evangelos Kanoulas, University of Amsterdam en Hans Henseler, Hogeschool Leiden & Tracks Inspector

Search engines

Can search engines identify ALL relevant resources related to a legal question? That is the question they are going to answer in their presentation. Evangelos Kanoulas and Hans Henseler will discuss a challenge put forward and funded by the US National Institute of Standards and Technology to standardise the way such intelligent systems are built. Legal workers (lawyers, judges, authorities) use intelligent algorithms to collect resources around a legal case. Information needs of this kind often require effort and time to ensure that all relevant resources are being found. To this date it also requires high expertise in constructing a (boolean) query that contains all terms that are necessary for an algorithm to bring back these resources. Having a system that provides Google-like experience to legal workers will have profound effects in the increase of the productivity and the reduction of cost of this process.

Terug naar het programma