Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan Overslaan en naar de navigatie gaan
Zoeken

Agoriaans professionaliseren

Maatwerk / incompany
  • Duur: in overleg
  • Start: in overleg
  • Kosten: variërend
Ik heb interesse

Steeds meer scholen streven naar vernieuwing van hun onderwijs, waarbij ze meer ruimte willen bieden aan de intrinsieke motivatie van kinderen. Agora is een voorbeeld van zo'n vernieuwend onderwijsconcept. Binnen Agora-onderwijs wordt een inspirerende leeromgeving gecreëerd die rekening houdt met de individuele verschillen tussen kinderen. Waardoor elk kind op een eigen manier kan leren.

Het Lerend Agoriaans Netwerk (LAN) - een samenwerking tussen de Vereniging Agora Onderwijs (VAO) - Centrum onderwijs & innovatie Leiden (COIL) en andere professionals, faciliteert trainingen en activiteiten om te helpen bij de ontwikkeling in het Agoriaans onderwijs.

Iets voor jou?

We bieden professionalisering activiteiten aan die helpen bij de ontwikkeling van vaardigheden die belangrijk zijn in het Agora-onderwijs.

Je kunt aansluiten bij ons netwerk en aanbod als je werkzaam bent, of in de toekomst gaat werken in het Agoriaans Meesterschap als: 

  • coach
  • leraar
  • vakexpert
  • (team)leider
Logo van Agora
Onze herkenbare waarden zijn verantwoordelijkheid, verbinding, ruimte en plezier.

De Kracht van Agoriaans professionaliseren

Onze bijeenkomsten kennen een open en flexibel karakter. We gaan voor rijke leerervaringen waarbij we altijd ruimte maken voor hoofd, hart en handen.

Binnen alle activiteiten mag de professional leren zoals een kind mag leren binnen Agora; vanuit eigen nieuwsgierigheid, met een onderzoekende houding en in verbinding met de wereld om ons heen. Dit betekent dat we werken vanuit vragen en zowel de voorbereiding als bij de begeleiding van de activiteiten zoveel mogelijk kennis en wijsheid benutten van de deelnemers en van (ervarings)deskundigen van binnen & buiten Agora.

Over het aanbod

Het Leren Agoriaans Netwerk (LAN) heeft als missie het Agoriaans onderwijsconcept verstevigen, bestendigen én verdiepen. Om die reden nodigen we alle Agoriaanse professionals van harte uit met ons op expeditie te gaan. Op Agoriaanse wijze maken we tijd en ruimte voor persoonlijke uitdagingen, rake leerervaringen en bruisende ontmoetingen. We leren en ontwikkelen op verschillende manieren, binnen en buiten de community. Via het LAN ontdek je jouw eigen route. Hieronder tref je een selectie van de verschillende mogelijkheden.

Driedaagse LAN-ervaring ‘Agoriaanse meester zijn wij samen

Tijdens deze driedaagse ervaring werken we samen aan het fundament van het Agora onderwijs. Onze intentie is dat je tijdens deze dagen de ruimte voelt om jezelf uit te dagen om op inspirerende en plezierige wijze jouw Agoriaans vakmanschap te verdiepen in verbinding met Agoriaanse community.

1e editie 16 t/m 18 oktober
2e editie 13 t/m 15 november

Schrijf je nu in voor één van de edities!

Buddy-groep

Je kunt aansluiten bij een Agoriaanse buddygroep waarmee je het komend schooljaar aan de hand van een eigen leervraag jouw kennis verdiept, elkaar uitdaagt en samen nieuwe vormen en praktijken oefent. Het LAN faciliteert vier verdiepingsmiddagen voor deze buddygroepen en indien wenselijk extra momenten die jullie ondersteunt bij jullie ontwikkeling.

De eerstvolgende verdiepingsmiddagen zijn nog niet bekend. 

Maatwerk

Het LAN ondersteunt op verschillende manieren de ontwikkeling van (Agora) scholen en teams. We ondersteunen scholen met een op maat ontworpen traject rondom een specifieke ontwikkelvraag.

Centrum onderwijs & innovatie Leiden biedt daarnaast een aantal thematrajecten aan die interessant zijn voor Agora-scholen:

Zijn we een match?

We hechten veel waarde aan een goede match tussen aanbod en verwachtingen. Neem gerust contact met ons op te horen wat de mogelijkheden zijn. We gaan graag met je in gesprek om jouw route en opties te onderzoeken.

Opleiden

Het LAN kan je adviseren bij het kiezen van een formele opleiding die waardevol is voor jouw Agoriaans vakmanschap. We werken samen met een aantal opleidingen die goed aansluiten bij het Agoriaans gedachtegoed en die tot een erkend certificaat of diploma leiden:

Voor (Agoriaanse) team- of schoolleiders:
Opleiding Schoolleider Vernieuwend Onderwijs

Voor (Agoriaanse) coaches zonder lesbevoegdheid:
Lerarenopleiding Spring

Driedaagse LAN-ervaring

Tijdens deze driedaagse ervaring werken we samen aan het fundament van het Agora onderwijs. Onze intentie is dat je tijdens deze dagen de ruimte voelt om jezelf uit te dagen om op inspirerende en plezierige wijze jouw Agoriaans vakmanschap te verdiepen in verbinding met Agoriaanse community.

1e editie 16 t/m 18 oktober in Roermond
2e editie 13 t/m 15 november in Roermond

Schrijf je nu in

Laat je horen!

Wil je hulp bij het kiezen, of meer informatie?

Bel: 071-51 88 726
Mail: [email protected]
Volg ons op LinkedIn

 

Blijf op de hoogte!

Puur praktisch

Duur en kosten

De bijeenkomsten en trajecten zijn wisselend in duur en variëren in kosten. We hebben geen winstoogmerk en zorgen voor een begroting waarbij ieders bijdrage wordt gewaardeerd.

Leren Agoriaans Netwerk

Meer over het samenwerkingsverband

Het Lerend Agoriaans Netwerk is een samenwerking tussen de Vereniging Agora Onderwijs, het Centrum onderwijs & Innovatie Leiden en andere bevlogen Agoriaanse professionals en onderwijsexperts. Samen faciliteren we professionaliseringsactiviteiten die bijdragen aan de (verdere) ontwikkeling van het Agoriaans vakmanschap van (Agoriaanse) coaches, leraren, vakexperts en (team)leiders.

Bijzonder aan de samenwerking binnen het LAN is dat we werken aan het verstevigen en verdiepen van het fundament van de Agoriaanse visie en dit combineren met de ervaring en professionaliseringsdeskundigheid vanuit Centrum onderwijs & innovatie Leiden, de lerarenopleidingen en het netwerk binnen Leiden.

Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Werk je in het onderwijs en wil je je verder ontwikkelen? Centrum onderwijs & innovatie Leiden (COIL) verzorgt nascholing, advies en begeleiding voor leraren, docenten, teams en leiders in het onderwijs. Wij staan voor een duurzame ontwikkeling van het onderwijs. Dat betekent dat we ons richten op dat wat echt belangrijk is en dat we samen met jou tot oplossingen komen die jou en jouw team verder brengen, nu én in de toekomst.

Meer over Centrum onderwijs & innovatie Leiden

Blijf op de hoogte

Mis de nieuwsbrief van het Centrum onderwijs & innovatie Leiden niet!

Meld je aan

Kijk nog even verder

Lego® Serious Play®

Workshop / Maatwerk
Lees meerover Lego® Serious Play®
lego-serious-play-spelend_iemand

Schoolleider Transitieleiderschap

Post-hbo
Lees meerover Schoolleider Transitieleiderschap
Personen bekijken poster

Professionele schoolcultuur: individuele leertrajecten

Maatwerk / incompany
Lees meerover Professionele schoolcultuur: individuele leertrajecten
Ja zeggen nee doen man en vrouw in gesprek

Algemene voorwaarden

Voor alle post-hbo opleidingen, cursussen en maatwerktrajecten gelden de algemene leverings- en annuleringsvoorwaarden van Hogeschool Leiden.