Studenten Communicatie in gesprek

Studenten aan het woord

Bekijk de opleiding Communicatie door de ogen van onze studenten. Ruby, Pablo, Julie en Odile delen hun ervaringen en ze geven je tips om het maximale uit je studie te halen.

Hogeschool Leiden

Ruby (17) is eerstejaarsstudent Communicatie.

“Met mijn medestudenten heb ik in de eerste periode een website, een brochure en een filmpje ontwikkeld. Je wordt meteen in het diepe gegooid, maar er zijn gelukkig genoeg docenten om je te helpen. Ook heeft iedere klas een studieloopbaanbegeleider die met je meedenkt over je studie en je toekomst.”

Nieuwsgierig naar hoe Ruby de overgang naar het hbo heeft ervaren?
 

Hogeschool Leiden

Julie (20) is derdejaarsstudent Communicatie.

“De studie biedt een goede basiskennis van het communicatievak. De verdieping? Die creëer je zelf met de keuze voor je stage, minoren en het afstudeeronderzoek. Ik loop momenteel stage op de communicatieafdeling van Nationale-Nederlanden. De lessen die je krijgt op de opleiding, de managementmodellen, de groepsopdrachten: daar heb ik nu heel veel aan.” 

Nieuwsgierig naar het derde jaar van Julie?
 

Hogeschool Leiden

Odile (24) is vierdejaarsstudent Communicatie. 

"Het studieprogramma biedt ruimte voor uitdagingen, maar die moet je wel zelf creëren. Je kan de opleiding prima doorlopen terwijl je in je comfortzone blijft, maar het is veel gaver om dingen te doen die je daarvoor nog niet durfde of niet van jezelf verwacht had."

Nieuwsgierig naar de studietips van Odile