Studentzaken

Inschrijven/toelating Communicatie

Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure voor het studiejaar 2018-2019.

Aanmelden

Wil je in september 2018 starten met de opleiding Communicatie? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingseisen meld je zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 15 juli 2018).

Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per e-mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar tot de opleiding Communicatie met ieder vwo-diploma of een mbo-diploma niveau 4. Voor een havodiploma geldt dat je toelaatbaar bent met de profielen N&T, N&G en E&M.

Aanvullende eis havodiploma C&M

Heb jij een havodiploma met het profiel C&M (na 2009)? Dan geldt er voor jou een aanvullende eis van wiskunde A of B. Heb je een havodiploma van voor 2009, dan geldt deze eis voor jou niet. 

Al je niet voldoet aan de aanvullende eis van wiskunde A of B, dan biedt de opleiding je de mogelijkheid om deel te nemen aan een deficiëntieprogramma dat je afsluit met een toets. Als je deze toets haalt, dan ben je alsnog toelaatbaar voor de opleiding Communicatie. Je kunt toetsvragen verwachten over de gehele stof van Wiskunde A op eindniveau havo 5. Voor de opleiding Communicatie ligt het zwaartepunt op bij rekenregels en percentages, lineaire verbanden, data verwerken, statistiek. 

De datum van de deficiëntietoets wiskunde is woensdag 27 juni 2018 (in de avond). Voor meer informatie over het deficiëntieprogramma kun je contact opnemen met managementassistente Manon la Lau (lau.la.m@hsleiden.nl). 

Toelatingsvoorwaarden 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar  studentinschrijving@hsleiden.nl

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek, én toelichting op de toetsonderdelen.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentinschrijving.

Studiekeuzecheck

Een opleiding moet bij je passen. Daarom heb jij recht op een studiekeuzecheck. Deze check daagt jou uit om voor de start van je opleiding na te denken over je studiekeuze en geeft je tips die helpen om goed van start te gaan.

Voor deze opleiding bestaat de studiekeuzecheck uit de Reality Check (niet verplicht). Heb jij een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid. Doe de Reality Check!