Studentzaken

Inschrijven/toelating Communicatie

Op deze pagina vind je informatie over de aanmeldprocedure voor het studiejaar 2017-2018.

Ben je op zoek naar informatie over het studiejaar 2016-2017? Bekijk de inschrijfinformatie 2016-2017

Aanmelden via studielink.nl

Wil je in september 2017 starten met de opleiding Communicatie? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden. Vanaf 1 oktober is het mogelijk om je aan te melden via Studielink. Voor aanmelding via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

We raden je aan om voor deze opleiding de Studiekeuzecheck te doen.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op de inschrijfpagina van Studentzaken. Vragen? Neem dan contact op met Studentzaken via  studentzaken@hsleiden.nl

Toelatingsvoorwaarden

Je wordt toegelaten tot de opleiding Communicatie met ieder vwo-diploma of een mbo-diploma niveau 4. Voor een havodiploma geldt dat je toelaatbaar bent met de profielen N&T, N&G en E&M. Bij het profiel C&M geldt de aanvullende eis van wiskunde A of B. Heb je een havodiploma van voor 2009, dan geldt deze aanvullende eis niet.

Toelatingsvoorwaarden 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Stuur voor meer informatie een e-mail naar studentzaken@hsleiden.nl

Je ontvangt van ons per mail informatie over het aanvragen van dit onderzoek, de kosten van het onderzoek, én toelichting op de toetsonderdelen.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld/kosten van de afdeling Studentzaken.