Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Communicatie

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, de aanmeldprocedure en kosten voor een studiestart in februari en september 2021. De informatie over de startmomenten in 2022 is uiterlijk 1 oktober te vinden op deze pagina. Vanaf deze datum kun je je ook aanmelden via Studielink.

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de opleiding Communicatie? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingseisen en meld je dan aan.

Starten in februari

Op grond van artikel 48.3. uit de inschrijfregeling Hogeschool Leiden 2020-2021 is besloten om de inschrijving voor de start in februari voor de opleiding Communicatie te sluiten op 11 januari 2021. 

Starten in september

Voor september 2021 is het niet meer mogelijk om je aan te melden voor de opleiding Communicatie. Hierop zijn een aantal uitzonderingen. Meer informatie hierover vind je in de inschrijfregeling (paragraaf 3).

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar tot de opleiding Communicatie met ieder vwo-diploma of een mbo-diploma niveau 4. Voor een havodiploma geldt dat je toelaatbaar bent met de profielen N&T, N&G en E&M.

Aanvullende eis havodiploma C&M

Heb jij een havodiploma met het profiel C&M (na 2009)? Dan geldt er voor jou een aanvullende eis van wiskunde A of B. Heb je een havodiploma van voor 2009, dan geldt deze eis voor jou niet. 

Al je niet voldoet aan de aanvullende eis van wiskunde A of B, dan biedt de opleiding je de mogelijkheid om deel te nemen aan een deficiëntieprogramma dat je afsluit met een toets (dit is alleen mogelijk bij een start in september). Heb je interesse in het programma? Mail dan naar Jacqueline van der Horst via horst.vd.j@hsleiden.nl en we houden je op de hoogte.

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Studiekeuzecheck

Een opleiding moet bij je passen. Daarom heb jij recht op een studiekeuzecheck. Deze check daagt jou uit om voor de start van je opleiding na te denken over je studiekeuze en geeft je tips die helpen om goed van start te gaan. Voor deze opleiding bestaat de studiekeuzecheck uit de Reality Check (niet verplicht). Heb jij een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid. Doe de Reality Check!

Jezelf optimaal voorbereiden op de studiekeuzecheck? Bekijk de pagina Hulp bij je studiekeuze.