Studentinschrijving

Inschrijven en toelating Communicatie

Op deze pagina vind je informatie over de toelatingseisen, de aanmeldprocedure en kosten voor een studiestart in februari 2020 en september 2020

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor de opleiding Communicatie? Bekijk hieronder of je voldoet aan de toelatingseisen en meld je dan aan.

Starten in februari

Aanmelden voor de start in februari 2020 is inmiddels niet meer mogelijk. 

Starten in september

Ben je van plan om in september te starten met de opleiding? Meld je dan zo snel mogelijk aan via Studielink (uiterlijk 1 juni 2020).

Voor aanmeldingen via Studielink heb je een DigiD nodig. Het aanvragen van een DigiD duurt ongeveer een week. Direct na je aanmelding op Studielink ontvang je per mail je studentnummer voor Hogeschool Leiden.

De complete informatie over inschrijven bij Hogeschool Leiden vind je op inschrijfpagina van Studentinschrijving.

Toelatingseisen

Je bent toelaatbaar tot de opleiding Communicatie met ieder vwo-diploma of een mbo-diploma niveau 4. Voor een havodiploma geldt dat je toelaatbaar bent met de profielen N&T, N&G en E&M.

Aanvullende eis havodiploma C&M

Heb jij een havodiploma met het profiel C&M (na 2009)? Dan geldt er voor jou een aanvullende eis van wiskunde A of B. Heb je een havodiploma van voor 2009, dan geldt deze eis voor jou niet. 

Al je niet voldoet aan de aanvullende eis van wiskunde A of B, dan biedt de opleiding je de mogelijkheid om deel te nemen aan een deficiëntieprogramma dat je afsluit met een toets. Als je deze toets haalt, dan ben je alsnog toelaatbaar voor de opleiding Communicatie. Je kunt toetsvragen verwachten over de gehele stof van Wiskunde A op eindniveau havo 5. Voor de opleiding Communicatie ligt het zwaartepunt op bij rekenregels en percentages, lineaire verbanden, data verwerken, statistiek. 

Het deficiëntieprogramma bestaat uit meerdere bijeenkomsten: 18 maart 2020, 8 april 2020 en 22 april 2020. Het eerste toetsmoment is op 3 juni 2020 en het tweede toetsmoment 1 juli 2020. Voor meer informatie over het deficiëntieprogramma kun je contact opnemen met managementassistente Manon la Lau (lau.la.m@hsleiden.nl). 

Toelatingsonderzoek 21+

Als je niet in het bezit bent van een van de vereiste diploma's en je bent bij aanvang van de studie 21 jaar of ouder, dan kun je een capaciteitenonderzoek aanvragen. Meer informatie hierover vind je op de pagina Toelatingsonderzoek 21+ van de afdeling Studentinschrijving.

Kosten

De hoogte van het collegegeld voor bacheloropleidingen wordt jaarlijks vastgesteld. De actuele bedragen en informatie vind je op de pagina Collegegeld van de afdeling Studentinschrijving.

Studiekeuzecheck

Een opleiding moet bij je passen. Daarom heb jij recht op een studiekeuzecheck. Deze check daagt jou uit om voor de start van je opleiding na te denken over je studiekeuze en geeft je tips die helpen om goed van start te gaan. Voor deze opleiding bestaat de studiekeuzecheck uit de Reality Check (niet verplicht). Heb jij een goed beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden? Check jouw beeld met de werkelijkheid. Doe de Reality Check!

Jezelf optimaal voorbereiden op de studiekeuzecheck? Bekijk de pagina Hulp bij je studiekeuze.