Hogeschool Leiden

Is communicatie iets voor jou?

Jezelf verplaatsen in andere mensen: dat is de kern van communicatie. Het vereist een creatieve geest. Maar ook een open houding. Je moet weten wat mensen interessant of nuttig vinden, wat ze raakt en beweegt. Communicatie kan alles in beweging brengen en is zelf continu in ontwikkeling. Dat vereist een opleiding die jou voorbereidt op dit dynamische vakgebied. Bij Hogeschool Leiden dagen we onze communicatiestudenten uit om op te vallen met teksten, campagnes, om te prikkelen, verleiden en verstoren. Communicatie is geen aangeleerd kunstje. Je moet leren spelen, denken en doen. Met het enthousiaste docententeam maken we een communicatieprofessional van je!

Flexibel, initiatiefrijk en gevoel voor taal

Ben je flexibel, creatief, nieuwsgierig en neem je makkelijk initiatief? Heb je een open en kritische houding en beschik je over een vlotte pen? Heb je veel gevoel voor taal? Dan is de opleiding Communicatie echt iets voor jou. Saai is een onbekend woord in de wereld van pr en communicatie. Als een jongleur houd je vaak verschillende balletjes tegelijk in de lucht. Het ene moment adviseer je de directie, even later praat je met een journalist of een klant. Het vraagt de nodige flexibiliteit van jou om in het contact met al die mensen de juiste woorden te vinden.

Continu keuzes maken

Als communicatieprofessional ben je continu bezig met kiezen. Wat je zegt, tegen wie je dat zegt, met welke toon en via welk medium. Studenten aan de opleiding Communicatie van Hogeschool Leiden leren om te gaan met deze ingewikkelde keuzes. Van het kiezen van een krachtige positionering tot en met uitwerken van de middelen zoals widgets op Facebook of deelname aan een internationale beurs. Praktisch en strategisch tegelijk.

Julie (20), derdejaarsstudent

"Je krijgt met allerlei soorten vakken te maken en krijgt overal een kijkje in de keuken."

Julie (20), derdejaarsstudent

Lees het volledige verhaal van Julie. 

Nieuwsgierig

Naast interesse voor mensen ben je nieuwsgierig naar ontwikkelingen in de maatschappij en medialand; oftewel alles wat je kan helpen om jouw boodschap zo goed mogelijk over te brengen. Dat maakt de opleiding Communicatie tot een studie waar je ondernemerschap en initiatief moet tonen. Een uitdagend vak voor mensen die nooit stil blijven staan.

Wat ga jij ondernemen tijdens je studie? Bekijk de mogelijkheden van ondernemend leren van Hogeschool Leiden.

Aandacht voor taalbeheersing

Gevoel voor taal is uiteraard onmisbaar. De opleiding besteedt veel aandacht aan de beheersing van Nederlands en Engels. Meer dan bij andere opleidingen krijg je onderwijs in Nederlands en Engels. We leggen de lat hoog, ons werkveld vraagt daar ook om. Het kiezen van de juiste woorden bepaalt voor een groot deel het succes van een organisatie. Je krijgt vakken als debatteren en argumenteren, pers- en nieuwsberichten maken en creatief schrijven. En in het eerste jaar moet je de voorwaardelijke taaltoets halen om de opleiding in het tweede jaar te mogen voortzetten.