Hogeschool Leiden

Beroepenveldcommissie

Bij de opleiding Communicatie werken we nauw samen met bedrijven en organisaties uit de beroepspraktijk. We geven onze studenten Communicatie de kennis en vaardigheden mee waar ons beroepenveld om vraagt. Om voeling te houden met het werkveld waar alumni van een studie aan de hogeschool terecht (kunnen) komen, hebben opleidingen van Hogeschool Leiden een beroepenveldcommissie (BVC). De BVC van de opleiding Communicatie bestaat uit experts uit verschillende geledingen van het beroepenveld van communicatieprofessionals.

Maak alvast kennis met de bedrijven en organisaties waar wij mee samenwerken. Hoe deze bedrijven en organisaties de samenwerking met de hogeschool en stagiaires ervaren lees je hier.

"Het mooiste van communicatie is het, als iets wat jij verzonnen hebt ook daadwerkelijk lukt. Op een reclamebureau is dat vaak een lang traject. Eerst moet je intern de strateeg en de accountmensen overtuigen. Daarna ga je met je idee naar de klant. Is die enthousiast, dan komt het budget: is het idee betaalbaar? Als dat is gelukt, ga je de productie in, bijvoorbeeld het filmen van een commercial. En dan moet je maar afwachten of datgene wat jij hebt bedacht op camera ook daadwerkelijk zo leuk is als gehoopt."

Raoul Bakker, Copywriter

Leden

De BVC van de opleiding Communicatie Hogeschool Leiden bestaat uit de volgende leden (in alfabetische volgorde):

 • Niels Appelo, Hoofd Bestuur en Communicatie bij de Gemeente Leiden.

 • Désirée Battjes, internetstrateeg, auteur en ondernemer (baas van Kees).
 • Bas van Berkestijn, oprichter van o.a. Woedend!, Vanguard Games en Borges.xyz. Bestuurslid SIRE, oud-voorzitter van Gamefonds en lid van Vlaams Gamefonds.
 • Edwin van de Haar, Manager Mediarelaties & PR bij Eneco Group.
 • Nick Hansen Wagensveld, Digital Campagne Manager bij mediabureau Initiative  (onderdeel IPG Mediabrands)., alumnus (2012) opleiding Communicatie Hogeschool Leiden.
 • Bart Hoenen, founding partner van AREA071, het vernieuwende concept op het gebied van huisvesting en ontwikkeling van startende ondernemers, tevens gemeenteraadslid Leiderdorp.
 • Peter Kerkhof, hoogleraar communicatiewetenschap Vrije Universiteit Amsterdam.
 • Petra Langeveld, partner vanhulzen gummo kicks (public relations, advertising & design).
 • Celia Noordegraaf, interim manager Marketing & Communicatie, bestuurslid Logeion en coördinator van het Centrum Strategische Communicatie (CSC) van Logeion.
 • Niels Pols, woordvoerder en communicatie adviseur Leids Universitair Medisch Centrum.
 • Folkert Reith, adjunct-directeur Logeion, verantwoordelijk voor alle congressen, seminars en trainingen van Logeion.
 • Betteke van Ruler, emeritus hoogleraar communicatiewetenschap Universiteit van Amsterdam, auteur van o.a. diverse handboeken communicatie, founding partner Van Ruler Academy.
 • Wouter van Wingerden, Taalexpert Nederlands, taalboekenschrijver, taaltrainer, voorlichter op radio en in sociale media.

Om voeling te houden met het werkveld waar alumni van een studie aan de hogeschool terecht (kunnen) komen, hebben opleidingen van Hogeschool Leiden een beroepenveldcommissie (BVC). De BVC van de opleiding Communicatie bestaat uit experts uit verschillende geledingen van het beroepenveld van communicatieprofessionals.